“Прикарпаття-ЗСУ” – “Полтава” – 3:1. Огляд матчу

Футбол

Приємно відзначити, що обидві команди – в чудовому настрої. Прикарпаття завдяки дебютному голу Коса виграло в Сумах у Вікторії, СК Полтава на своєму полі здобула вольову перемогу 2:1 над Агробізнесом (голи Одарюка та Щербака з вивірених подач Шмигельського – нового лідера таблиці найкращих асистентів).

Наразі суперників розділяють три рядки таблиці та чотири очка. Для господарів виграти в шостої команди першості – означає суттєво покращити своє турнірне положення із сподіванням на підйом у найближчих турах. Що створювало труднощі – так це фактор невідомості: суперники ніколи раніше не зустрічалися в офіційних турнірах. Але цим і хороший формат з розподілом на дві групи за різними принципами на різних етапах.

Команди розпочали різко, відразу кілька разів арбітр Когут діставав жовту картку, в тому числі – Барчуку за симуляцію в боротьбі з оборонцем гостей Ходулею. У відповідь півзахисник полтавців Копитов відзначився першим ударом у матчі – неточним і несильним здалеку. А от Прикарпаття перший же свій серйозний шанс реалізувало. Після ауту Радульського Соловйов під тиском суперників зумів подати від лицьової лінії, і нападник Хома в падінні головою замкнув цю стрибаючу подачу – 1:0. 13-й гол у чемпіонаті для Андрія, він «мовчав» з осені впродовж трьох ігор. А тепер в очному протистоянні з головним конкурентом – полтавцем Щербаком – вийшов уперед у бомбардирських перегонах.

Прикарпатцям вдавалося непогано атакувати флангами, де активні Радульський і Сьомка загострювали справа та зліва. Щодо гостей, то вони намагалися відігратися, проте оперативно не вдалося пересунути гру до чужих воріт. Лише через шість хвилин штрафний від Одарюка замикав Вівдич – неточно. А ще через десять хвилин, на 26-й, Вівдич дальнім ударом вперше влучив у площину воріт – і тепер чемпіон світу 2019 року серед молоді Кучерук у стрибку парирував м’яча. Ще в одному моменті удар центрфорварда заблокували захисники.

Це були уже навіть не дзвіночки – дзвони, проте господарі своєчасно їх не почули. І от в одній атаці почергово пробивали Копитов, Щербак, Одарюк. Перші два удари захисники блокували, третій пішов повз воротаря в кут – 1:1. Другий гол для Володимира в п’яти матчах при двох асистах. Ось таке якісне поповнення, хоч і таке малочисельне, вийшло в Сисенка. До кінця першого тайму найбільш примітним епізодом стало зіткнення в верховій боротьбі Хоми та Даниленка. З одною заувагою: на 43-й хвилині після прострілу Барчука до м’яча дістався Цюцюра й пробивав із убивчої позиції – і якби не правильний вибір позиції Варцаби, івано-франківці йшли б відпочивати, все ж ведучи в рахунку.

Другий тайм, як і перший, знову Прикарпаття почало раннім голом. Заміни, проведені в перерві, дали про себе знати. Цюцюра, розігравшись на правому фланзі з Соловйовим, сміливо ввірвався в карний майданчик, протиснувся через натовп суперників і вистелив від лицьової гольову передачу на Коса. Олегу залишалося прийняти прямо перед воротами й не промахнутися з близької відстані – 2:1. Другий тур поспіль, після сумського виїзду, цей дует організовує гол для своєї команди.

У ці хвилини Прикарпаття грало добре, і треба було закріпляти перевагу. Спершу воротар Варцаба потягнув підступний низовий удар Цюцюри, проте через кілька хвилин виявився безсилим. Шинкаренко, який щойно вийшов на заміну, м’яко навісив на дальню стійку, де Цюцюра красиво замкнув подачу головою в падінні – 3:1. Третій гол у чемпіонаті при шести асистах у Василя. Після перерви заміни тренерського штабу господарів просто безпрецедентно успішні.

Полтавська команда має непоганий підбір гравців. Достатньо згадати таких гравців, як Марусич і Стрельцов, у запасі. Проте, незважаючи на досить численні подачі з гри та стандартів, підопічним Сисенка не вдалося досягнути конкретики в завершенні, щоб переломити хід гри. Навпаки, ще й прикарпатці пробували пробивати – гра проходила за їхнім сценарієм, вони набрали 33 очка. В очікуванні завтрашніх матчів івано-франківці обігнали Вікторію та зрівнялися за очками з Агробізнесом, а також скоротили відставання від СК Полтава до мінімального. Ось як багато їм дає ця перемога!

Man of the Match: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Забив сам, асистував товаришу. Черговий прекрасний матч лідера групи атаки прикарпатців.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група “Чемпіонська”. 5 тур
«Прикарпаття-ЗСУ» (Івано-Франківськ) – СК «Полтава» (Полтава) – 3:1 (1:1)
Голи
: Хома (10), Кос (58), Цюцюра (66) – Одарюк (33).

Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський (Шинкаренко, 64), Романов (Бучакчийський, 46), Соловйов (Геник, 82), Цюцюра (Рудюк, 72), Сьомка, Барчук (Кос, 46), Хома. Запасні: Бобинець, Титов, Стаднік, Беспалько, Попчук, Демків, Тітаєвський.
Полтава: Варцаба – Пось (Марусич, 53), Опанасенко, Ходуля, Коцюмака, Даниленко (Савенков, 67), Копитов, Одарюк, Щербак, Перебора (Стрельцов, 67), Вівдич. Запасні: Тельнов, Васецький, Плахтир, Клименко, Шаповалов.

19 квітня 2024 року, 12:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. +8 С
Арбітр: О.Когут (Тернопіль). Асистенти арбітра: В.Бамбурак (Чернівці), В.Аврамчук (Київська обл.).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Р.Буковецький (Закарпатська обл.).


Прикарпаття – Полтава 3:1. Хома перериває безгольову серію

Матч дев’ятої та шостої команд групи. “Прикарпаття” після гостьової перемоги над “Вікторією” залишило останнє місце в турнірній таблиці групи. “Полтава” в минулому турі перервала безвиграшну серію і вдома перемогла “Агробізнес”. Перемога могла дозволити підопічним Сисенка поки що навіть піднятися на четверте місце.

У господарів після дискваліфікації повернувся головний бомбардир Андрій Хома. Андрій у 2024 році ще не забивав, але безумовно, він є лідером “Прикарпаття”. На десятій хвилині Хома перервав свою безгольову серію. Соловйов подав, а нападник господарів головою пробив у дальній кут – 1:0. У полтавчан мало що виходило у заключній тертині поля. Футболісти “Прикарпаття” після втрати м’яча намагалися відразу вступати у відбір.

У другій половині тайму активізувалися підопічні Сисенка і почали чинити тиск на захист суперника, але завершального удару їм не вистачало. На 32-й хвилині гості досягнули свого. Удар Щербака заблокував захисник, але м’яч опинився в Одарюка і він пробив у дальній кут – 1:1. Перша половина зустрічі завершилася за нічийного результату.

На 58-й хвилині заміна господаріа спрацювала. Цюцюра прострілив, а Кос забив у порожні ворота – 2:1. На 66-й хвилині всі питанян про переможця були зняті. Шинкаренко подав, а Цюцюра головою пробив у ближній кут – 3:1. Черговий дуже хороший матч капітана “Прикарпаття”. У підсумку, “Прикарпаття” святкує другу поспіль перемогу.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *