Збірна України – срібний призер чемпіонату Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху

Футбол

З 20 травня по 1 червня в турецькому м. Анталія відбувався чемпіонат Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху. У складі національної збірної участь у змаганнях взяли троє прикарпатських футболістів – Володимир Рій (“Металіст” Івано-Франківськ), Олег Гринюк (“Кремінь” Пістинь) та Дмитро Белоусов (“Сокіл” Павлівка).

У матчі за 3-тє місце футболісти збірної Туреччини з рахунком 3:1 перемогли збірну Італії і вибороли бронзові медалі чемпіонату.

Фінальний поєдинок відбувся на стадіоні “Мардан”, який є запасною і тренувальною ареною місцевого футбольного клубу “Антальяспор”. Останній матч змагань для українських футболістів зі збірною Франції завершився непростим протистоянням. Незважаючи на всі зусилля та наполегливість, наша команда зазнала поразки з рахунком 3:2 та посіла 2-е місце.

Основний час гри завершився унічию – 1:1. Першими на 36-й хвилині відзначилися французи. Збірна України, завдяки влучному пострілу з 30- метрів, зрівняла рахунок на 90+3-й хвилині.

У овертаймах напружена боротьба за “золото” продовжилася. Долю протистояння рівних суперників вирішили одинадцятиметрові удари. До серії пенальті справа так і не дійшла, всі голи були забиті у додатковому часі.

Спочатку французи на 101-й та 114-й хвилинах влучно реалізували два пенальті, призначених арбітром за порушення у штрафній збірної України. На 117-й хвилині за аналогічне порушення у штрафній площі суперника українцям вдалося скоротити рахунок. Збірна України до фінального свистка штурмувала ворота французів, але футбольне щастя відвернулося від наших земляків.

Залишається подякувати кожному футболісту збірної України за самовіддачу. Без поразок не буває перемог, і кожна невдача лише загартовує наш козацький дух та робить нас сильнішими.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *