Виконком ФБУ затвердив формат проведення чемпіонату України в сезоні 2024/25

Баскетбол ТОП

Відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації баскетболу України, в рамках якого було затверджено формат проведення чемпіонатів України у сезоні 2024/25.

В чоловічій Суперлізі змагання будуть проведені аналогічно минулого сезону в два етапи. На першому етапі команди зіграють три кола за туровою системою календаря (у форматі “бабл”). На другому етапі заплановано систему плей-оф.

Також передбачено проведення Кубку України, який минулого року був проведений вперше після початку повномаштабної війни. У фінальному матчі Дніпро переміг Прометей 65:64.

Попередньо свою участь у наступному сезоні Суперліги підтвердили десять клубів, в тому числі переможець Вищої ліги Прометей (Слобожанське).

В жіночій Суперлізі перший етап також не зазнає змін – чотири кола з роз’їзною системою календаря. А ось на другому етапі передбачено проведення Фіналу шести.

Також вперше з 2022 року заплановано проведення Кубку України серед жіночих команд.

Ще одним важливим рішенням Виконкому стало зобовязання для кожного клубу Суперліги та Вищої ліги утримувати юнацькі групи з баскетболу із забезпеченням цілорічного навчальнотренувального процесу (або мати договір про співпрацю з місцевою ДЮСШ), та мати не менше ніж дві команди, що беруть участь у змаганнях Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ).

Кожен клуб чоловічої Суперліги повинен мати у своїй структурі команду-учасницю змагань Вищої ліги, Першої ліги або Молодіжної ліги, а кожен клуб Вищої ліги повинен мати у своїй структурі команду-учасницю змагань Молодіжної ліги.

Також кожен клуб чоловічої Суперліги повинен мати у своїй структурі не менше ніж дві команди дівчат, що беруть участь у змаганнях Всеукраїнської Юнацької Баскетбольної Ліги (ВЮБЛ).

Нагадаємо, в минулому сезоні чоловічої Суперліги Favbet вдруге в своїй історії чемпіоном став Дніпро, який у фінальній серії плей-оф з рахунком 2:0 здолав Рівне-ОШВСМ.

В жіночій Суперлізі переможцем стала команда Франківськ-Прикарпаття, яка у фіналі плей-оф з рахунком 73:40 здолала столичний Київ-Баскет.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *