Назар Швед – гравець польського “Євробусу”

Футзал

Після Артема Фаренюка до польського «Євробусу» приєднується ще один українець, який складе компанію нашим легіонерам Роману Колтку та Ярославу Лебедю. І знову це буде футзаліст, який нещодавно захищав кольори івано-франківського «Урагану», гравець національної збірної України 27-річний Назар Швед.

Вихованець Академії НФК «Ураган» усю свою ігрову кар’єру провів в Івано-Франківську, дебютувавши в Екстра-лізі у жовтні 2015 року. Окрім «драконів», Швед ще виступав за першолігові «Епіцентр К10» (2017) і «Візу-Вторму» (2018/19), а в першому історичному франківському дербі навіть забив у ворота «Урагану» в 1/8 фіналу Кубку України.

Екс-«ураганівець» виграв майже усі трофеї вітчизняного футзалу, окрім Суперкубка: одне «золото», одне «срібла», дві «бронзи», два Кубки України. У Лізі чемпіонів двічі виходив в еліт-раунд, а загалом у футболці «Урагану» Швед зіграв 156 матчів, забив 50 м’ячів, сорок з яких – за останні три сезони.

Срібний призер чемпіонату світу серед студентів (2022), чемпіон Європи серед ЗВО (2023) у національній збірній дебютував лише у вересні минулого року, де відіграє помітну роль у складі стартової п’ятірки «синьо-жовтих». Його голи та асисти допомогли нашій збірній здобути прямку путівку на чемпіонат світу в Узбекистані.

Буквально днями в угорському Дебрецені на Європейських університетських іграх Назар Швед у складі збірної ІФФКФВ став віце-чемпіоном і був включений до символічної збірної турніру.

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *