Корсун та Шотурма відзначились за збірну України (ВІДЕО)

Футзал

Кілька днів тому, до старту «Турніру трьох націй» збірні України та Молдови грали між собою у товариському поєдинку.

Нагадаємо, що та гра закінчилась перемогою підопічних Олександра Косенка з рахунком 6:1. Можливо, футзалісти збірної Молдови і хотіли би взяти реванш, але давайте будемо об’єктивні: українська команда по факту сильніша за колектив, який очолює Володимир Вусатий.

Якщо стартовий склад збірної Молдови, в принципі, читався, то у збірної України, що теж було передбачувано, сталися зміни. Місце у воротах цього разу дісталося Савенку, а гру зі старту почала четвірка, яка у минулому протистоянні з молдаванами була номінально третьою. Однак, є всі підстави вважати, що у найближчому майбутньому саме поєднання Зварича, Корсуна, Шотурми та Чернявського буде стартовим. Щоправда, якщо казати про конкретно взятий матч, то стартовий квартет «синьо-жовтих» хоча і був заряджений на швидкий гол, проте втілити свою місію у життя не зміг. Однак, тільки-но вийшла на зміну друга четвірка, як вона одразу організувала гол. І знову відзначився Мельник, який протягом двох матчів проти збірної Молдови відзначився вже втретє. На цьому підопічні Олександра Косенка не зупинились, і вже скоро перша четвірка таки записала гол на свій рахунок гол. І знову, як і в попередньому поєдинку, спрацювала зв’язка Чернявський – Корсун. Знову «стовп» «ХІТа» виступив у гольовому епізоді асистентом, а Корсун, відповідно, забив. А після того, як Радевич ще до екватора першого тайму довів рахунок до 3:0 на користь збірної України, то вже можна було подумати, що і цей поєдинок буде для «синьо-жовтих» схожим на легку прогулянку.

Однак, іншої думки були господарі майданчику. Незважаючи на три пропущених голи, підопічні Володимира Вусатого подекуди турбували Савенка. Як і в попередній грі, найактивнішим у складі збірної Молдови був Лашку, який постійно шукав свій шанс. І молдавська збірна таки знайшла його. Щоправда, якщо бути відвертим, то цей самий шанс своїм візаві подарували гравці збірної України, які привезли собі вільний удар. Володимир Вусатий одразу взяв тайм-аут, і вже після нього молдавські футзалісти реалізували вільний. І саме Лашку став автором забитого голу. Цей гол надихнув молдаван, які стали грати попереду більш впевнено. Відповідно, у Савенка в ці хвилини додалося роботи. Однак, він не зміг виручити збірну України після випаду, який організували Лашку та Обаде, який скоротив відставання збірної Молдови до мінімуму. Тепер вже Олександрові Косенку довелося брати тайм-аут…

Після того, як наставник збірної України взяв «хвилину», його підопічні спробували повернути гру під свій контроль. І дійсно – моментів біля воріт Кітороаге побільшало. Зокрема, могли забивати Радевич та Чернявський. Але забив Консун, який незадовго до перерви перекинув Кітороаге «черпаком». Щоправда, при цьому молдавани апелювали до арбітрів, щоб цей гол не був зарахований, оскільки перед голом Корсуна ушкодження отримав Лашку, проте гра не була зупинена. Тим не менш, гол був зарахований, і на перерву команди пішли з рахунком 4:2 на користь збірної України.

Логічно було передбачити, що після перерви Олександр Косенко почне випускати на майданчик номінальну третю четвірку. Однак, разом з тим, треба відзначити, що наставник збірної України по ходу другої 20-хвилинки давав ігровий час усім польовим гравцям, які були заявлені на цю гру. Що стосується третьої четвірки «синьо-жовтих», то вона могла організувати гру на старті другого тайму, та удару Микитюка забракло точності. У відповідь непоганий момент мав Такот, проте з його ударом впорався Савенко. А найбільш реальну можливість скоротити рахунок до мінімуму мав Лашку, який на 25-й хвилині вийшов на ударну позицію, але пробив мимо воріт Савенка. Однак, незважаючи на це, українці все-таки виглядали трохи гострішими при створенні своїх атак, хоча молдавани, варто віддати їм належне, чекали на можливість створити гідну відповідь та подекуди намагались її створити.

Двічі у ворота збірної Молдови міг забити Абакшин, але два рази йому завадив Кітороаге. Щоправда, не зміг Кітороаге виручити свою команду, коли його все-таки «пробив» Лебідь, і рахунок став 5:2. Але молдавани відповіли практично одразу – це Обаде зробив дубль та знову скоротив відставання своєї команди до двох голів. Але все-таки збірній України незабаром вдалося відновити фору в три м’ячі. Це сталося після того, як Шотурма пробив зі штрафного саме туди, де знаходився Кітороаге, воротар збірної Молдови відбив м’яч перед собою, а Чернявський опинився першим на добиванні. Після цього українці зосередили свою перевагу на контролі м’яча, принагідно шукаючи моменти для збільшення своєї переваги.   

Ближче до кінця зустрічі молдавани вирішили ризикнути та пограти проти збірної України з п’ятим польовим гравцем. І вже друга спроба розіграшу зайвого гравця стала результативною – Обаде оформив хет-трик. Це змусило Олександра Косенка брати тайм-аут, після якого вп’ятьох пішли вперед вже «синьо-жовті». Під час гри вп’ятьох українці здебільшого вбивали ігровий час, але коли з’явилась можливість для реалізації, то українська команда скористалася нею – Шотурма зробив рахунок 7:4. Цей гол, вочевидь, трохи зняв напругу в матчі. Так, молдавани потім знову пішли вп’ятьох, але поліпшити своє становище підопічним Володимира Вусатого не вдалося. І це призвело до того, що у підсумку збірна України стартувала з перемоги на «Кубку трьох націй». Можливо, не такої впевненої, як це було у товариському матчі проти молдаван, але це вже трохи інша історія.

Молдова – Україна – 4:6
Голи:
 Лашку (12), Обаде (18, 32, 37) – Мельник (3), Корсун (5, 19), Радевич (8), Лебідь (32), Чернявський (33), Шотурма (39)
Молдова: Кітороаге – Бурдужел, Такот, Лашку, Обада – Негара, Тимпеу, Подлеснов, Адам – Гуржуй, Гургуров, Гуцу, Кожокару
Україна: СавенкоКорсун, Шотурма, Зварич, Чернявський – Малишко, Радевич, Мельник, Фаренюк – Сірий, Лебідь, Микитюк, Абакшин
Попередження: Лашку (33) – Микитюк (36)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»   

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *