Україна – Афганістан – 4:1. Огляд матчу

Футзал

Збірна Афганістану могла вперше у своїй історії вийти в 1/8 фіналу. Для цього підопічним Маджіда Мортазаеі достатньо було навіть зіграти внічию. А ось українцям потрібно було тільки перемагати. Тому, можна було передбачити, що більше на початку гри атакуватиме та команда, якій потрібно було перемагати. Відповідно, очікувалось, що саме українці атакуватимуть більше. За такої гри Афганістан мав би можливість більше грати на контратаках. Але це були тільки передматчеві розклади. У грі могло би бути все інакше. В принципі, інакше і було.    

Обидві команди почали гру з розвідки боєм, але при цьому – надто обережної. Проте, українці та афганці все-таки обмінялись моментами. Але трохи згодом ініціатива поступово почала переходити до гравців збірної України. Двічі міг забивати Семенченко, проте якщо його перший удар зі штрафного відбив Сафарі, то за кілька миттєвостей гравець «Аврори» пробив знову, але цього разу не влучив у «рамку». Трохи пізніше непоганий момент для Жука створив Микитюк, який пройшов по лівому флангу та прострілив у штрафний майданчик, але Жук влучив у дальню стійку. Ще один непоганий момент був Шотурма. Також кілька разів збірну Афганістану рятував Сафарі.

А вже на 15-й хвилині стався епізод, після якого тренерський штаб збірної України взяв «челлендж». У підсумку було вирішено, що Голамі сфолив проти Абакшина у штрафному майданчику, і, відповідно, у ворота Сафарі був призначений пенальті, який реалізував Жук. А вже за кілька миттєвостей рахунок став 2:0 на користь «синьо-жовтих». Зварич пробив здалеку, і м’яч рикошетом від Абакшина влетів у ворота. Саме на нього і був записаний другий гол збірної України.

Варто зазначити, що українцям у першому таймі вдавались як швидкі прориви, так і гра через «стовпів», тому афганці часто не знали, звідки чекати на небезпеку.

Що стосується самої збірної Афганістану в контексті атаки вона виглядала доволі непогано. Зокрема, у цієї команди було кілька моментів, коли вона могла забити у ворота Сухова. Зокрема, були епізоди, коли афганські футзалісти могли скористатися помилками в обороні. А після другого пропущеного голу афганці одразу перейшли на гру вп’ятьох, проте успіхів у такому форматі не мали.  

Збірна України могла забити «гол з роздягальні», проте Абакшин після розіграшу кутового пробив з «п’ятачка» у поперечину. Афганці відповіли ударом Мохаммаді, який відбив Сухов. Але вже на 26-й хвилині Афганістан відквитав один гол після розіграшу ауту – Голамі був ніким не прикритий, і переправив м’яч у ворота, відгукнувшись на передачу. А вже за кілька миттєвостей міг забивати Норовзі – м’яч після удару капітана збірної Афганістану якимось дивом розминувся зі стійкою. Взагалі збірна Афганістану після забитого голу суттєво додала в активності.

Однак, цю активність міг на 30-й хвилині «загасити» Шотурма, який міг забивати у ситуації, яка була ідентичною тій, після якої у ворота Сухова забив Голамі. Однак, у цій конкретно взятій ситуації Сафарі завадив Шотуомі повернути перевагу збірної України у два голи. Кілька разів українці намагалися скористатися помилками своїх візаві, але або м’яч після ударів «синьо-жовтих» летів повз ворота Сафарі, або ж вдало грав голкіпер афганців.

Поступово підопічні Маджіда Мортазаеі знову почали додавати в активності на початку заключної 5-хвилинки матчу, і в результаті Сухову подекуди доводилося вступати у гру. Але на 37-й хвилині м’яч влетів у ворота Сафарі після дальнього удару Зварича. Цього разу ніякого рикошету не було, і це був дійсно легітимний гол «десятки» українців. Афганська збірна одразу пішла вперед з п’ятим, але практично тут же поплатилися за це: Корсун вразив порожні ворота представників Азії. Так рахунок став 4:1 на користь збірної України. Тим не менш, гравці збірної Афганістану після цього продовжували йти вперед у форматі «5х4», і під кінець гри вони могли скоротити своє відставання. Проте, ані Сухов, ані Савенко, який вийшов у «рамку» збірної України наприкінці гри, більше не пропускали.

Таким чином, збірна України здобула перемогу над збірною Афганістану та фінішувала другою у групі «С», тож в 1/8 фіналу зустрінеться з Нідерландами, які посіли друге місце у групі «А».

Україна – Афганістан – 4:1
Голи:
 Жук (15 – з 6-метрового), Абакшин (16), Зварич (37), Корсун (38) – Голамі (26)
Україна: Сухов (Савенко, 40) – Семенченко, Корсун, Зварич, Абакшин – Шотурма, Швед, Микитюк, Жук – Чернявський, Фаренюк,
Афганістан: Сафарі (Джафарі, 30; Сафарі, 30)) – Норовзі, Хоссайні, Каземі, Махмуді – Хоссейнпур, Голамі, Канбарі, Мораді – Мохаммаді, Ебраімі
Попередження: Каземі (4), Хоссейнпур (35)

5х5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *