Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва

Футзал

Продовжуємо підбивати підсумки вже минулого сезону для прикарпатських профі. Цього разу розповімо про наших футзалістів, які виступали закордоном.

Тарас Онуфрак (“Вікінгай” Йонава, Литва)
19 матчів в лізі (13 голів, 2 попередження, 1 автогол), 1 матч в кубку, 1 матч в Суперкубку


Тарас Онуфрак відіграв свій другий сезон у футболці литовського “Вікінгая”. Клуб з Йонави дістався фіналу чемпіонату Литви та фіналу Суперкубка країни. В обох фінальних двобоях “вікінги” програли флагману місцевого футзалу каунаському “Жальгірісу”. Наш земляк у “срібному” для команді сезоні сумарно зіграв 21 матч, в яких забив 13 м’ячів.

Тарас Королишин (“Рекорд” Бєльсько-Бяла, Польща)
19 матчів в лізі (4 голи, 2 попередження), 7 матчів в кубку (1 гол)


Звання віцечемпіона в минулому сезоні виборов і Тарас Королишин. Взимку наш земляк поповнив ряди польського клубу “Рекорд”. Разом з “рекордівцями” наш земляк здобув “срібло” Екстракляси, у фінальній серії програвши сенсаційній “Любаві”. Натомість у фіналі Кубку країни “Рекорд” за підсумком двох матчів розгромив “Яґґелонію” (10:2) та став володарем трофею. Всього в минулому сезоні універсал зіграв 26 матчів, забивши при цьому 5 м’ячів у ворота суперників.

Олег Негела (“Ред Девілс” Хойніце, Польща)
28 матчів в лізі (7 голів, 3 попередження), 2 матчі в кубку (1 гол)


А от для іншого вихованця “Урагану” Олега Негели, що виступає в Екстраклясі, сезон видався відверто невдалим. Його “Ред Девілс” посів останню сходинку турнірної таблиці та понизився у класі, тож наступний сезон проведе у першій польській лізі. Наш універсал зіграв у всіх 30-ти матчах “дияволів” і забив 8 м’ячів.

Дмитро Федик (ФК “Левіце”, Словаччина)
12 матчів в лізі (8 голів, 3 попередження, 2 автоголи), 4 матчі в кубку (2 голи)


Перший закордонний досвід у кар’єрі минулого сезону здобув Дмитро Федик. Юний вихованець “Урагану” на правах оренди захищав кольори словацького клубу “Левіце”. В Екстралізі “леви” дісталися чвертьфіналу, натомість у Кубку країни стали авторами сенсації, здобувши бронзові нагороди. 17-річний футзаліст в дебютному сезоні закордоном показав високу результативність, забивши 10 м’ячів у 16 матчах, а також виборов звання MVP Фіналу чотирьох Кубка Словаччини.

Віталій Бухвак (“Олімпік” Мельнік, Чехія)
7 матчів в лізі (1 попередження)


В елітному дивізіоні чеського футзалу дебютував голкіпер Віталій Бухвак. Взимку цього року страж воріт поповнив ряди “Олімпіка” з Мельніка, перейшовши туди з табору команди другої ліги “Пампуха” з Ліберець. “Олімпійці” хоч і впевнено крокували до плей-офф, та заупинилсь вже на стадії, програвши у трьох матчах празькій “Славії”. Наш голкіпер зіграв у семи матчах сезону, в яких “напрацював” на одне попередження.

Павло Русак (“Олімпік” Мельнік, Чехія)
3 матчі в лізі


Ще одним прикарпатським голкіпером у складі “Олімпіка” є Павло Русак. 32-річний гравець в сезоні 2022/23 зіграв лише у трьох матчах клубу з Мельніка.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Угорщина, Словаччина, Кіпр
Наші профі. Підсумки сезону: чемпіонат юнацьких команд УПЛ

2 thoughts on “Наші профі. Підсумки футзального сезону: Чехія, Словаччина, Польща, Литва

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *