“Прикарпаття” – “Минай” – 0:0. Огляд матчу

Футбол

Шоста команда приймає восьму, а між ними – лише одне очко різниці. Розкажи суперникам перед початком сезону, що буде так, можливо, й не повірили б. Прикарпаття – учасник групи «Чемпіонська» минулого сезону, досить досвідчений і зіграний колектив. ФК Минай – недавній клуб УПЛ, який мав шанс зберегти своє місце, проте в «турнірі чотирьох» за місце СК Дніпро-1 програв Лівому Берегу.

Ніби й зберіг досить сильний склад ФК Минай, хай і без Вакули, Корабліна, Кемкіна та кількох інших сильних лідерів, але результат підводить останнім часом Любеновича. Шість матчів поспіль не може виграти закарпатський клуб – якраз із часу перемоги 4:2 над івано-франківцями в середині серпня. Загалом, історія взаємин двох клубів – суворо на користь Минаю. Лише раз за чотири матчі Прикарпаття змогло обіграти свого суперника, але п’ять років тому вдалося виграти 3:0 на «Минай-Арені».

Зараз підопічні Рипана також не в найкращій формі – лише одне очко за три останніх тури, зате 0:0 із Буковиною в Чернівцях. ФК Минай минулий 10-й тур пропускав, тож мав трішки більше часу на відновлення. Кадрові рішення Любенович прийняв досить радикальні: вперше в основі вийшов Рожко (в центрі поля створив дует із Пріхною), а Максимець взагалі дебютував, склавши тріо з Ременюком і Вишневським (новачок грав номінально лівіше, проте охоче мінявся зонами з одноклубниками).

Проте Прикарпаття здивувало не менше: через травму Француза, заміненого в Чернівцях ще в першому таймі, Рипан і Яцурак відважилися не «нарощувати» додаткового захисника в тріо, а відіграти більш легкою тактичною конструкцією. Це далося взнаки на початку зустрічі, коли відкривати рахунок цілком могло саме Прикарпаття. Спочатку Хома запресингував воротаря гостей і вивів на удар Букайкчийського, проте той влучив у стійку. Потім сам Хома головою замикав флангову подачу, проте пробив відчутно вище поперечини.

Хоча Минай почав солідно й півзахисники гостей вже в дебюті потурбували Кучерука дальніми ударами Рожка, Пріхни та Матюшенка – перший більш небезпечним, інші – менш, саме івано-франківці зіграли значно гостріше. Гості більше покладалися на удари з дальньої та середньої дистанції (пізніше теж досить гостро пробивав Ременюк), кроси в карний майданчик прикарпатці в першому таймі спокійно переривали. За одним винятком – але непоганий удар головою від того ж Ременюка прийняв на себе капітан господарів Цюцюра.

До речі, Василь досить непогано діяв до перерви: брав гру на себе, комбінував. Згадалося його зміщення з лівого флангу з ударом в площину воріт (який без проблем накрив Росул). Ще в одному моменті Хома цілком міг замикати простріл Бучакчийського, проте трішки не дістав на дальній стійці. Після перерви темп не змінився, але знову не було видно, хто тут ще кілька місяців тому грав у Прем’єр-лізі. Навпаки, прикарпатці комбінували, відкидали м’яча в глибину, звідки відразу кілька майстрів дальніх ударів готові були набігати та пробивати (ну от як Демків на 55-й хвилині).

Важко було командам долати редути одна одної, але на 72-й хвилині просто супер-шанс випав Вишневському. Після подачі з правого флангу його всі забули на дальній штанзі, проте елементарно не влучив у незахищений кут воріт. Атака у відповідь Прикарпаття теж просто зобов’язана була завершитися голом, але Хома після чудового пасу Цюцюри не зміг переграти Росула, який стажувався в Ювентусі та Айнтрахті. А який момент уже після протилежних воріт розіграли Дмитрук і Тищук! От тільки Вишневський трішки не діставав, щоб добре завершити атаку.

Як дива, чекали фани останніх хвилин. І справді, Кос і Ременяк добряче загострювали гру, проте ж забити не змогли. Нульова нічия навряд чи порадувала команди, але точно задовільнила їхніх конкурентів.

Герой матчу від Sport Arena: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Важкий матч, типова нулівка, проте ми би відзначили капітана господарів. І сам пробивав по воротах Росула, і кілька дуже сильних передач під потенційні голи видавав. Цюцюра точно старався зробити так, щоб нулі на табло не збереглися до фінального свистка.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 11 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Минай» (Минай) – 0:0

Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Демків, Радульський, Геник, Соловйов (Романов, 83), Бучакчийський, Цюцюра, Хома (Кос, 83), Барчук (Рудюк, 46; Сьомка, 59). Запасні: Бобинець, Барасюк, Бабанін, Беспалько, Замуренко, Михальчук, Титов.
Минай: Росул – Прокопчук, Чуєв, Дмитрук, Дворовенко (Гунічев, 84), Рожко (Шалфєєв, 61), Пріхна, Матюшенко (Тищук, 67), Ременяк, Вишневський (Є.Рязанцев, 84) Максимець (Воробчак, 67). ​​Запасні: Барченко, Нагієв, Єременко, Хондак.
Попередження: Геник (36), Демків (83) – Рожко (34), Ременяк (59).

9 жовтня 2024 року, 14:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 300 глядачів. +19 С.
Арбітр: Я.Леськів (Львівська обл.). Асистенти арбітра: М.Кузьменко (Київська обл.), А.Лікаренко (Чернігів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: Б.Трач (Тернопіль).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *