Віктор Вацко: “Шаран – молодчина!”

Футбол

Футбольний журналіст Віктор Вацко у 33-му випуску своєї авторської програми на Youtube, відповідаючи на коментар одного з глядачів, прокоментував роботу прикарпатського тренера Володимира Шарана на чолі “Минаю”.

Віктор Вацко: “Для своєї символічної збірної я назвав найкращим тренером в УПЛ наставника “Зорі” Патріка ван Льовена. На другому місці, чесно вам скажу, у мене був Володимир Шаран. Я вважав “Минай” перед сезоном на рівні із ПФК “Львів” найголовнішим аутсайдером сезону в УПЛ. Але, якщо відмотувати назад і згадувати цей сезон, то я ловлю себе на думці, що на відміну від футболу, який демонстрував “Львів”, за грою “Минаю” мені було цікаво спостерігати. Навіть у матчах, які вони програвали футбол команди Шарана хотілося відзначити, бо вони були амбітними на полі. Вони не тільки захищались-відбивались, а за першої-ліпшої нагоди намагалися йти в контратаку. Були такими противними, кусючими, колючими.

Шаран – молодчина! Цей “Минай” – типова тренерська команда. Без зірок, без шаленого фінансового ресурсу, але команда дуже гармонійна.

Там є Бандура. Далі, якщо ми про досвідчених говоримо, це вже хід Шарана – Немчанінов. Він завжди був лівим захисником. Зараз його поставили в центр оборони і Дмитро, напевно, чи не кращий сезон проводить за останні роки. Грає дуже стабільно і впевнено. Якщо дивитись далі, то це дуже молода команда. Футболісти підібрані, нехай хлопці не ображаються, ну ноунейми в українському футболі. Вони підібрані чітко під вимоги Шарана. Мені подобається Хахльов в центрі поля. Ви скажете, що Хахльов це не ноунейм, так і є. Це чемпіон світу U-20. Він завжди був технічним, футболістом розумним, з ігровим інтелектом. Але головною претензією до нього від тренерів та скаутів була відсутність бажання відпрацьовувати на оборону. Це футболіст, який волів би грати на роялі, ніж тягати його. Зараз Хахльов стає, я не знаю чи це рука Шарана, збалансованим футболістом, він дуже додав в якості оборонної роботи. Виконує чималий обсяг роботи на полі. Це ідейний натхненник команди.

Подивіться на атаку. Там молоді швидкісні гравці. Кулєів, я думав буде одним з відкриттів, але поки сезон важко йому дається. Це футболіст з величезним потенціалом. Мені також подобаються Воробчак і Твердохліб. Гравці, які з Першої ліги прийшли. Воробчак з “Прикарпаття”, Твердохліб з “Гірника-Спорт”. Може вони десь трішечки прямолінійні на футбольному полі, скажу так, але з хорошою швидкістю, динамікою, старанні. Їм по 22 роки. Для них це перший досвід гри на такому рівні. Вони повинні прогресувати, безперечно. Ми відзначаєм гравців, так, але Шаран немає Мбаппе, який може на швидкості обіграти п’ять чоловік. В чому сила Шарана, як тренера?! В нього завжди був свій погляд на футбол. Що мені завжди в ньому подобалось, він ніколи не літає в небесах. Не вимагає якусь тікі-таку від футболістів, які в нього є під рукою. Його футбол досить простий, але дуже ефективний. Чітко знає яких гравців з якими якостями та на яку позицію він потребує. Знає як їх підібрати, які вимоги їм поставити, щоб вони могли зрозуміти і втілити це на полі. Як до них ці вимоги доносити, це також дуже важливо.

“Минай” не може грати в домінувальний футбол. В них дуже скромний підбір виконавців. Але те, як вони захищаються у низькому блоці, те, як вони вискакують в контратаку – в цьому і є стиль футболу Володимира Шарана.

“Минай” ближче до низу турнірної таблиці, але менше за них пропустили тільки “Дніпро-1”, “Шахтар” і “Динамо”. 15 пропущених м’ячів. Це також показник. “Минай” – це для мене несподіванка зі знаком “плюс” у першому колі. Той факт, що вони мають зарах хороші шанси вилізти з боротьби за виживання та гарантувати собі місце в УПЛ на наступний сезон – це величезна заслуга Шарана. Подивимось що буде далі. Багато буде залежати і від трансферної кампанії. Але поки так, Шаран це тренер на якого варто звернути увагу і його робота заслуговує на компліменти”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *