“Прикарпаття” – “Поділля” – 2:0. Огляд матчу

Футбол

Шоста команда першості проти сьомої – між ними всього лише три очка різниці. Якісне протистояння на нас чекало для початку недільної Першої ліги. В першому колі в Хмельницькому суперники розійшлися миром – 2:2, причому, по два м’ячі забили досвідчені голеадори (Шаврін у подолян, Цюцюра – в прикарпатців). Загалом протистояння цих клубів рівне, із невеликою перевагою івано-франківців: із 14 матчів вони виграли п’ять при п’яти нічиїх і чотирьох поразках. От тільки після повномасштабного вторгнення суперники грали винятково внічию, а Поділля востаннє обігрувало прикарпатців ще в 2016 році (коли обидві команди після рестарту своїх брендів стартували в Другій лізі).

Цей матч Поділля вперше за 7 років вийшло не під керівництвом Віталія Костишина – виконувати обов’язки головного тренера після прощання зі спеціалістом, який свого часу вивів хмельничан у Першу лігу, буде колишній тренер воротарів Андрій Федоренко. Так що голкіперська дуель із Олегом Рипаном чекала на нього в своєму дебюті в змаганнях ПФЛ на новій посаді.

Втім, не можна сказати, що Поділля відійшло від попереднього бачення стартового складу та схеми. На користь Федоренка було те, що досвідчений Шаврін вперше за місяць зміг вийти на поле. Так само в господарів варто відзначити практично оптимальний склад. Єдине, почалися ротації на лівому фланзі захисту, а також ніяк не можуть знайти свою колишню гру молоді таланти Хома та Стадник.

Початок матчу пройшов за територіальної переваги господарів. Першу пристрілку провів Цюцюра, потім непогано пробивав здалеку Бучакчийський – неточно, пізніше так само з-за меж карного майданчика випробував удачу Соловйов. А на 15-й хвилині «наварили» найдосвідченіші в складі Поділля – воротар Непогодов і захисник Сімінін, і добре ще, що після пасу Титова удар Цюцюри встигли заблокувати. В дещо сумбурному стартовому відрізку, можна сказати, пощастило хмельничанам.

Поділля витримало стартовий тиск суперників і десь на 20-й хвилині створило найнебезпечніший момент за весь матч станом на його початок. Навіс Сімініна головою замикав Шаврін і влучив у стійку – проте засмучуватися не було причин, тому що арбітр там зафіксував фол в атаці форварда проти захисника господарів Болденкова. До речі, Федоренко в цьому епізоді отримав жовту картку в технічній зоні за апеляцію. Десь із цього моменту ініціативу захопили хмельничани, і тепер уже активні фланги (хай і без швидкісного Гемеги) створили деякі проблеми своїм візаві.

Проте наполегливість, гострота та цілеспрямованість Прикарпаття зіграли свою роль. Здорово зіграв на лівому фланзі Француз: спершу на перехопленні, потім на ауті. Сам він, розігравшись із Цюцюрою, який грамотно притримав м’яча поблизу карного майданчика, навісив, а Кос головою відправив м’яча в ворота – 1:0. Для Олега це перший гол у чемпіонаті і третій у сезоні в цілому, включаючи Кубок України. Загалом у нього чотири результативних дії.

До перерви Поділля не знайшло відповіді, навпаки – Непогодов змушений був накривати дальній удар Коса. Це вже після перерви, коли Боженар протиснув на фланзі Француза, спершу Швець заблокував вірний удар лідера хмельничан Шавріна, а потім Пасічник після кутового пробив повз ворота, опинившись на дальній стійці без щільної опіки. І от, не забивши тут, Поділля пропустило вдруге вже через кілька хвилин.

Взагалі від початку загострював Цюцюра, але м’яч відскочив до захисника Швеця, який підключив Соловйова. На подачу справа від лицьової лінії на дальній стійці відгукнувся саме Вася й переправив м’яча в ворота, незважаючи на зусилля воротаря та польових суперників – 2:0. От тільки Цюцюра в такому акробатичному кульбіті перемайнув через Сімініна, забиваючи м’яча, що боляче вдарився об землю й був замінений. А як же жаль! П’ятий гол провів Василь, загалом довівши число результативних дій у сезоні до шести.

Після серії замін продовжували атакувати прикарпатці – ось уже подачу Соловйова з правого флангу ледве не зрізав у свої ворота захисник Поділля Шкіндер. Слідом Француз після повторної подачі кутового дуже небезпечно скидав головою впоперек карного майданчика – але не встиг ніхто розстріляти ворота. Третій гол по такій грі не завадив би, тому що хмельничани шукали подачами та прострілами Шавріна, і на досвіді вихованець Шахтаря не раз протискався на ударні позиції.

Проте кінцівка, незважаючи на напруженість, пройшла без голів. Прикарпаття набрало 13 очок, так само як і ФК Минай при відставанні в одну перемогу від Металіста, четвертого місця та зони групи «Чемпіонська». Поділля шостий матч від початку чемпіонату не може виграти в гостях (по три нічиї та поразки за цей час).

Герой матчу від Sport Arena: Василь Цюцюра (Прикарпаття)
Найактивніший гравець першої години матчу – сам міг забивати, взяв участь у першій результативній комбінації та ціною пошкодження все-таки відзначився голом невдовзі після відпочинку. Будемо сподіватися, що капітан Прикарпаття не зазнав надто серйозного пошкодження й все буде в порядку з мужнім і креативним футболістом.

Sport Arena

Чемпіонат України. Перша ліга. Група А. 14 тур
«Прикарпаття» (Івано-Франківськ) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:0 (1:0)
Голи
: Кос (36), Цюцюра (56).

​​Прикарпаття: Кучерук – Швець, Болденков, Француз, Радульський, Соловйов (Романов, 81), Михальчук (Геник, 46), Бучакчийський, Титов (Рудюк, 66), Цюцюра (Демків, 58), Кос (Хома, 66). Запасні: Бобинець, Бабанін, Барчук, Беспалько, Замуренко, Стаднік, Сьомка.
Поділля: Непогодов – Чушенко, Веремієнко, Шкіндер, Сімінін, Пасічник (Лис, 70), Сніжко, Оробець (Савченко, 46), Столярчук (Костенко, 70), Боженар (Корешков, 85), Шаврін (Каранга, 85). ​​Запасні: Задерейко, Гамолов, Вільховий, Цибульник.
Попередження: Михальчук (14), Михальчук (77), Геник (90+2) – Пасічник (44), Чушенко (83).

27 жовтня 2024 року, 12:00. Івано-Франківськ, стадіон “Рух”. 400 глядачів. +13С.
Арбітр: С.Лапко (Львів). Асистенти арбітра: В.Журибіда (Луцьк), О.Вдовіна (Львів).
4-й арбітр: М.Липко (Івано-Франківськ). Спостерігач арбітражу: М.Митровський (Ужгород).


Прикарпаття – Поділля 2:0. Івано-франківці наближаються до топ-5

“Прикарпаття” в останніх матчах виглядає досить непогано. Тиждень тому підопічні Рипана мінімально переграли лідера групи “Агробізнес”. Колектив із Івано-Франківська не пропускає у чемпіонаті впродовж 305-ти хвилин. “Поділля” в минулому турі зазнало домашньої поразки від “Миная”, після чого Віталій Костишин подав у відставку. Одне очко у чотирьох матчах – не той результат, який очікували вболівальники.

Господарі з перших хвилилн взяли м’яч під власний контроль, але до гольових моментів справа не доходила. У позиційному футболі відчувалися проблеми в обох команд. Після розіграшу кутового з-за меж штрафної пробивав Бучакчийський, але у площину воріт він не влучив. Гості грали занадто пасивно. На 36-й хвилині “Прикарпаття” все ж досягнуло свого. Після подачі Француза відзначився Олег Кос – 1:0. Більше голів до перерви не було. Провальний перший для для “Поділля”.

На початку другого тайму господарі збільшили свою перевагу. Соловйов з меж штрафної подав на дальню стійку, а Цюцюра переправив м’яч у сітку – 2:0. Солідно сьогодні грало “Прикарпаття”, але варто також зважати на суперника, який нічого взагалі не міг продемонструвати. Таким чином, друга поспіль перемога “Прикарпаття”.

UA-Футбол

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *