Збірна України U-19 здобула бронзові нагороди турніру Futsal Week

Футзал

Двоє “ураганівців” потрапили до сиволічної збірної турніру

Минулих вихідних у хорватському місті Пореч завершився традиційний міжнародний футзальний турнір Futsal Week серед юнацьких збірних команд. Участь у турнірі взяли вісім команд з різних куточків Європи, серед яких і збірна України.

Розпочали “синьо-жовті” турнір з впевненої перемоги над однолітками з Польщі – 5:3. Свій внесок до переможного старту збірної доклали Олександр Дичук та Микола Гуйван, які відзначилсь одним забитим м’ячем. Далі команда Віталія Одегова поділила очки з хорватами (один з голів в активі Андрія Британа) та розгромила однолітків з Чорногорії – 7:1. І тут не обійшлось без “ураганівців” – Андрій Британ “вистрелив” дублем, а Олександр Дичук у ворота балканців забив свій другий гол на турнірі. Таким чином, наші хлопці фінішували другими у квартеті В та впевнено пробились до четвірки найсильніших команд на турнірі.

У півфіналі збірна України розписала бойову мирову з Францією, а універсал “Урагану-2-КФВ” Андрій Ткачук відзначився дебютним дублем у “синьо-жовтій” футболці – 3:3! На жаль, у серії пенальті влучнішими були французи, які й крокували до фіналу, тоді як українців наступного дня очікував поєдинок за бронзові нагороди. У завершальному матчі за “бронзу” нашим хлопцям протистояли “старі знайомі” зі збірної Хорватії. Як і на груповому етапі суперники не визначили переможця (єдиний гол у складі нашої збірної забив Олександр Дичук), тож на команду Віталія Одегова вдруге за два дні очікувала футзальна лотерея. Цього разу наші хлопці виявились більш холоднокровними при виконанні шестиметрових ударів – 4:2, юнацька збірна України здобуває бронзові нагороди міжнародного турніру!

Futsal Week (15-20 червня, м. Пореч, Хорватія)
1 тур
Україна (U-19) – Польща (U-19) – 5:3 (1:1)
Голи:
 Дичук (14), Квасній (31), Лутай (32), Калашник (33), Гуйван (36) – Опатовскі (10), Сендлевскі (40), Нейхс (40)
Попередження: Лутай (9), Британ (27) – Нейхс (20)

2 тур
Хорватія (U-19) – Україна (U-19) – 2:2 (2:1)
Голи: 
Вільгельм (3), Сушац (19) – Лутай (16), Британ (27)
Попередження: Йосіповіч (39), Сушац (40) – Семенченко (29)

3 тур
Чорногорія (U-19) – Україна (U-19) – 1:7 (0:1)
Голи:
 Міюшковіч (22) – Британ (16, 39), Сметаненко (22), Семенченко (26), Калашник (27), Дичук (33), Малиновський (38)
Попередження: Костіч (6), Поповіч (19), Вукчевіч (24), Копрівіца (25) – Лютий (23)

Півфінал:
Україна (U-19) – Франція (U-19) – 3:3 (2:1), пен. 5:6
Голи: Ткачук (12, 17),
 Семенченко (29) – Обаргі (11), Газегель (21, 37)
Попередження: Алла (15)

Матч за 3-тє місце:
Хорватія (U-19) – Україна (U-19) – 1:1 (0:1), пен. 2:4
Голи:
 Сушац (22) – Дичук (2)
Попередження:
 Чічіч (24)

Приємно, що вагоме слово у завоюванні бронзових нагород сказали і “ураганівці”. В активі вихованців нашого клубу половина (!) зі всіх забитих голів збірної на турнірі (9-ть з 18-ти), а Олександр Дичук та Андрій Британ, забивши по три м’ячі, стали кращими голеадорами “синьо-жовтої” команди.

“Ураганівці” на турнірі Futsal Week:
Микола Гуйван
 (3 матчі, 1 гол), Олександр Дичук (5 матчів, 3 голи), Андрій Британ (5 матчів, 3 голи, 1 попередження), Андрій Ткачук (5 матчів, 2 голи). 

Вагомі успіхи не залишились поза увагою організаторів змагань, які включили “ураганівців” до числа найкращих футзалістів турніру. Так, дебютант збірної Андрій Ткачук потрапив до номінально першого складу символічної збірної, тоді як Олександр Дичук до другого.

Перша символічна збірна:
Маріо Ернандес (Іспанія), Амін Бенслама (Франція), Андрій Ткачук (Україна), Пабло Хіменес (Іспанія), Адріан Рівера (Іспанія).

Друга символічна збірна:
Тібо Гаррос (Франція), Ромер Сушац (Хорватія), Альваро Хіменес (Іспанія), Алекс Муньос (Іспанія), Олександр Дичук (Україна).

Пресслужба НФК “Ураган” за матеріалами АФУ та порталу 5х5

1 thought on “Збірна України U-19 здобула бронзові нагороди турніру Futsal Week

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *