Хто, де, коли? – Все про прикарпатських спортсменів на Олімпіаді-2020

Боротьба Легка атлетика ТОП

Менше тижня залишається до початку головних спортивних стартів чотиріччя – Олімпійських Ігор в Токіо.

SPORT.IF.UA знайомить читачів з прикарпатськими спортсменами, які візьмуть участь в Олімпіаді та коли можна буде спостерігати за виступами наших краян.

Як відомо, цьогоріч Україна встановила своєрідний антирекорд, делегувавши на Олімпійські Ігри 157 спортсменів – це найменше число учасників від нашої держави за всі роки участі в Олімпіаді. Івано-Франківщину в Токіо представлятимуть двоє спорстменів – Михайло Гаврилюк виступить у метанні молота та Ганна Шевчук, яка змагатиметься у спортивній ходьбі на 20 км.

Не варто забувати і про прикарпатських спортсменів, які, щоправда, представляють інші регіони України. Зокрема, майстриня спорту міжнародного класу, веслувальниця-каноїстка Людмила Лузан, яка змагатиметься у веслуванні на 200 м (одиночна) та 500 м (двійка), борчиня Оксана Лівач та Заслужений майстер спорту України зі спортивної ходьби Мар’ян Закальницький, який виступить у забігу на 50 км.

Офіційна церемонія відкриття Олімпійських Ігор в Токіо запланована на 23 липня. Першими з прикарпатських спортсменів у боротьбу вступить метальник молота Михайло Гаврилюк – кваліфікація у цій дисципліні відбудеться 2 серпня. У випадку успішної квалфікації, медальні спроби відбудуться 4-го серпня.

Розклад виступів прикарпатських спортсменів на Олімпіаді-2020:
Метання молота (М. Гаврилюк): 2 серпня – кваліфікація, 4 серпня – фінал.
Веслування на каное, дисципліна К-1, 200 м (Л. Лузан): 4 серпня – попередні запливи та чвертьфінал, 5 серпня – півфінал та фінал.
Веслування на каное, дисципліна К-2, 500 м (Л. Лузан, А. Четверікова): 6 серпня – попередні запливи та чвертьфінал, 7 серпня – півфінал та фінал.
Спортивна ходьба, 20 км (Г. Шевчук): 6 серпня – фінал.
Спортивна ходьба, 50 км (М. Закальницький): 6 серпня – фінал.
Боротьба (О. Лівач): 6 серпня – 1/8 фіналу, 1/4 фіналу та півфінал, 7 серпня – сутичка за 3 місце та фінал.

SPORT.IF.UA триматиме руку на пульсі виступів прикарпатських спортсменів, тому обов’язково залишайтесь з нами і вболівайте за наших!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *