Галицькі “Карпати” в матчі лідерів поділили очки з “Мункачем”

Футбол

Галичани втратили перші очки в сезоні.

Дві перемоги на старті сезону зробили ці команди фаворитами, а їх матч один проти одного – центральним в західній групі. Втім, до цього часу МФА встиг зіграти на кубок – і вилетіти від аматорського Фенікса. А головне – на цей матч через пошкодження не зміг вийти забивний Гірний, чиї голи вирішували долю матчів в двох стартових турах. Гості ж виставили самий бойовий свій на даний момент склад – інша справа, що вже традиційно Карпати (Галич) входять в сезон з неповним запасом, так що можливості Вовчука керувати грою через заміни були серйозно обмежені.

Правда, відкрили рахунок більш досвідчені за підбором гравців гостей. Після ауту на лівому фланзі Мордас запресингуваа Степанчука і зумів з непростої ситуації подати в штрафну, де набігаючи Андрій Бей в дотик переправив м’яч у ворота – 0: 1. Взагалі, фактор львівських Карпат постійно був над цим матчем – тут і протистояння тренерів, колишніх півзахисників клубу, і численні його вихованці – всі вони виявились причетними до голів.

Наприклад, Мункач в цьому матчі потягнув Стень, який взяв на себе лідерську роль під час відсутності Гірного. Ще до перерви Лучка в боротьбі з Калинчуком заробив штрафний, і Сергій прямим ударом влучив майже в саму дальню дев’ятку – 1:1. А на початку другого тайму все той же захисник упустив вже Бундаша-молодшого, і Сергій Стень на цей раз пробив на силу – 2:1. Це був момент випробування для галичан – вони вперше в сезоні виявилися в ролі наздоганяючих. І, треба визнати, виплуталися з цього з честю. Коли Чернятинський потягнув черговий прицільний удар, першим на добиванні виявився Ярослав Деда – 2:2. Відразу два суперника не вгледіли за моторним форвардом …

Кінцівка матчу піднесла ту ще розв’язку. Після чудового прориву Бундаша підкаті постелився Калинчук, і судячи з усього, зачепив м’яч рукою – арбітр наважився поставити пенальті на 88-й хвилині. Стень йшов на героя туру і бив, в принципі, непогано, але воротар Зеленський парирував пенальті і врятував Карпати (Галич) від поразки. Так, це був відмінний матч. Але він показав, що обидві команди поки не зовсім готові до лідерства – справжні фаворити чемпіонату, на зразок ЛНЗ або Лівого берега, із задоволенням прочитали звістку про цей результат.

Чемпіонат України, Друга ліга, група А. 3 тур
Мункач (Мукачево) — Карпати (Галич) – 2:2 (1:1)
Голи: Стень (32, 55) — Бей (20), Деда (74)
Нереалізований пенальті: Стень (Мункач), 88
Мункач: Чернятинський, Степанчук, Оберман, Лучка (Волков, 71), П.Луців, Галас (Клімковський, 87), В.Луців, Бундаш, Грицак, Стень, Фарасеєнко (Добранський, 78).
Карпати: Зеленський, Даниловський, Мелінишин, Калинчук, Береза, Лебідь, Лісовик, Сущак (Шевчук, 73), Мордас, Бей (Вичіжанін, 69), Деда (Малець, 90 + 5).
Попередження: Стень, 58, Даниловский, 58, Сущак, 69.

SportArena

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *