Денис Спиридонов: Ці дівчата – це наша золота молодь у плані баскетболу

Баскетбол Пряма мова ТОП

Напередодні наша жіноча збірна України U-17 здобула перемогу на турнірі у Бухаресті. Підопічні Дениса Спиридонова у складі Дар’ї Кононученко, Карини Панчук, Олександри Семенчук та Катерини Чикаодірі Діке створили справжню сенсацію у півфіналі турніру, здолавши команду Світової серії – збірну Румунії. У фіналі ж наші дівчата перемогли команду Agro Squad (16:12).

Після закінчення турніру, пресслужба ФБУ поспілкувалася із наставником збірної України U-17 Денисом Спиридоновим.

Денисе, вітаємо з перемогою на турнірі у Бухаресті, як ви підсумуєте виступ нашої команди?

Я дуже задоволений. Ми розбирали різні види захисту і вони спрацювали, мене це навіть трохи здивувало. В принципі, такі тактичні схеми працюють завжди, але втілити їх можуть старші гравчині, досвідченіші. З кожною командою ми грали по різному. Головне, що дівчата самі у себе повірили. На рахунок нападу, ми повивчали нові взаємодії, нові комбінації, у нас багато що вдавалося.

У півфіналі ми грали з командою Румунії, гравчині якої виступають у Жіночій світовій лізі. Одна з цих румунок грала на Олімпіаді у Токіо. Перед матчем я сказав дівчатам – ви, у першу чергу, маєте в себе повірити. Коли вони перемогли, на емоціях, щасливі, ми з Юрієм Михайловичем Процюком підходимо і запитуємо, ви хоч знаєте, кого ви здолали? Вони кажуть – кого? Ми пояснюємо де ці дівчата виступають, який у них рівень. Вони дивляться на нас, кажуть – ну, нормально. Тобто вони навіть самі не усвідомлювали, якого сильного суперника здолали. Ми дуже з цього посміялися.

Зважаючи на результат, можна сказати, що дівчата набрали чудову форму перед чемпіонатом Європи, який пройде з 17 до 19 вересня?

Можу сказати, що ці дівчата – це наша золота молодь у плані баскетболу. Вони великі молодці і я хочу подякувати їм за таку гру. Так, до чемпіонату Європи ми підходимо у дуже гарному настрої чудово злагодженим колективом.

Коли я був гравцем, я ніколи не здавався, не опускав руки. Цього я вимагаю і від дівчат. Як би не складався матч, потрібно боротися до останнього. Вони це розуміють і у кожній грі підтверджують свій характер. На чемпіонаті світу U-18, після перших двох матчів, у нас практично не було шансів вийти з групи, але ми таки це зробили. На цьому турнірі дівчата теж продемонстрували неймовірну волю до перемоги. Тут можна сказати, який тренер така і команда.  

На вашу думку, що потрібно робити збірній для подальшого розвитку?

Щоб був розвиток, потрібно відвідувати різні міжнародні семінари, потрібно відкривати для себе баскетбол у ширшому аспекті. Завжди кажу, хочеш навчитися жорстко та агресивно грати з чоловічими командами, їдь в Сербію. Хочеш навчитися більш фундаментальним речам, основам, їдь в Іспанію. У цих країнах ти точно можеш почерпнути для себе щось нове. Тренер, як і гравці, повинен постійно розвиватися. Тоді, буде результат.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *