ФІФА скасувала санкції щодо латиноамериканських футболістів АПЛ

Інші

Міжнародна федерація футболу заборонила восьми бразильським гравцям, які виступають у клубах англійської Прем’єр-Ліги, виходити на поле в складах своїх команд протягом п’яти днів.

Американським футболістам, а також мексиканцям, виступаючим в АПЛ, дозволили взяти участь в найближчих матчах своїх команд. Бразилія, Чилі, Мексика і Парагвай відкликали вимоги до ФІФА щодо введення санкцій відносно футболістів.

Нагадаємо, ФІФА на прохання національних федерацій футболу чотирьох перерахованих вище країн заборонила 11 футболістам, які виступають в АПЛ, брати участь в офіційних матчах за свої клуби протягом п’яти днів. Санкції викликані тим, що англійські клуби не відпустили гравців на матчі відбору на ЧС-2022 в Південній і Північній Америках.

Заборона торкнулася наступних гравців: воротарів Едерсона Мораеса («Манчестер Сіті») і Аліссон Бекера («Ліверпуль»), захисника Тьяго Сілву («Челсі»), півзахисників Фреда («Манчестер Юнайтед»), Фабіньо («Ліверпуль»), вінгера Рафінью («Лідс Юнайтед»), а також форвардів Роберто Фірміно («Ліверпуль») і Габріела Жезуса («Манчестер Сіті»).

Всіх цих футболістів англійські клуби не відпустили на матчі відбіркового турніру до чемпіонату світу-2022 в Південній Америці. Тому, що Бразилія знаходиться в «червоній» зоні країн з розповсюдження коронавірусної інфекції. 

Нагадаємо, що зараз деякі з цих клубів беруть участь у відбірковому турі Ліги чемпіонів Європи, в якому також є й українські команди донецький «Шахтар» та київське «Динамо». Найближчий матч донецького клубу в рамках турніру пройде проти міланського «Інтера» 28-го вересня, а кияни проведуть матч 29-го вересня, суперником клубу виступатиме мюнхенська «Баварія». Прогнози на фаворитів цих та інших матчів Ліги чемпіонів можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *