Надія Кодола: “Щаслива, що за короткий проміжок часу змогла виграти з “Алтаєм” чемпіонат Азії”

Волейбол ТОП

Капітан збірної України з волейболу Надія Кодола поділилася своїми враженнями від перемоги в чемпіонаті Азії із казахстанським «Алтаєм». Відзначимо, що у фіналі команда українки переграла «Накхон Ратчасіма» із Таїланду.

Надіє, які емоції у вас після перемоги в клубному чемпіонаті Азії. Наскільки цей шлях був непростий для вашої команди?

Мене переповнюють позитивні емоції. Рада за команду, адже вдалося досягнули поставленої мети. Фізично та емоційно було дуже непросто. Проте, ми змогли здолати всі перепони. Ми прилетіли до Таїланду 27-го вересня. Усі команди були в однакових жорстких карантинних умовах: мали весь час бути в номері, їжу приносили під двері. Номер могли покидати лише для тренування або ж гри. Кожних три дні здавали тести. Навіть якщо вони були негативними, то з номерів ми виходити не могли.

У фіналі ви переграли таїландську команду «Накхон Ратчасіма» з рахунком 3:0. Чи створив для вас суперник якісь суттєві проблеми?

Ми ретельно розібрали гру суперника. Впоралися із двома лідерами «Накхон Ратчасіма» на відмінно. До того ж самі зіграли дуже впевнено, особливо у ключових епізодах, тому і перемогли абсолютно заслужено.

Який матч  у клубному чемпіонаті Азії  був для вашої команди найскладнішим? Можливо, з іранською «Сайпою»? Адже це єдина команда, якій «Алтай» програв сет.

Дійсно, з «Сайпою» було дуже непросто. На жаль, припускалися помилок у простих ситуаціях. До того ж суперник продемонстрував свій високий рівень. Напередодні вони обіграли «Жетису» 3:0 і це змусило нас понервувати. Головне, що все ж виграли цей матч.

Ви стали кращою догравальницею чемпіонату Азії. Наскільки це визнання для вас важливе?

Кожна нагорода для мене є особливою та важливою. Приємно, що мою щоденну важку працю оцінили спеціалісти. Нагорода – це бонус за роботу, яка була зроблена. Таке визнання мотивує мене на нові звершення.

Ви лише цього міжсезоння перейшли до «Алтаю». Вже повністю адаптувалися у новому колективі? Задоволені своїми результатами? 

До команди приєдналася шостого вересня. Багатьох дівчат знала, адже у минулому сезоні були конкурентками. З адаптацією проблем жодних не виникло. З дівчатами знайшли спільну мову відразу. Щаслива, що за такий короткий проміжок часу змогли здобути таку важливу перемогу. Наша робота принесла свої плоди.

Які завдання ставите перед собою на майбутнє? 

Вже через тиждень розпочинається чемпіонат Казахстану. Зіграємо Кубок та Суперкубок. Часу на відпочинок немає. Будемо працювати та рухатися до своїх цілей.

Влад Пригода, Kamp-Sport

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *