Особливості вибору шосейного велосипеда

Інші

Шосейні байки найчастіше купують для занять велоспортом. Цьому сприяє простота їхньої конструкції, мала вага, невибагливість в обслуговуванні. Такі техзасоби позбавлені зайвого навісного обладнання (багажника, щитків і т. п.). Це допомагає зробити велосипед максимально легким.

При покупці шосейного байка спортсмени-початківці часто зазнають труднощів. Останні обумовлені наявністю на ринку великої кількості різних виробників, а також модифікацій цього типу двоколісного транспорту. Досвідчені велогонщики радять купувати велобайки на спеціалізованих сервісах. Великий вибір якісних ТЗ можна знайти, наприклад, за посиланням https://veloplaneta.ua/ua/velosipedy.

Вимоги до конструкції шосейного велосипеда

Такі байки позбавлені амортизаторів, які створюють інерційні зусилля, що сповільнює рух транспортних засобів. Рама повинна бути полегшеною. Здебільшого цей елемент виготовляється з алюмінію або карбону. Сталеві варіанти також зустрічаються, але характеризуються меншою популярністю. Каркас повинен бути доволі міцним, щоб витримувати динамічні навантаження під час їзди.

Розмір рами підбирають відповідно до росту спортсмена. Некоректно вибраний каркас значно погіршує комфортність їзди, а іноді навіть може серйозно нашкодити здоров’ю.

Що потрібно знати про колеса?

Ці елементи бувають трубковоми та клінчерними. В останніх застосовуються камера й покришка, а на ободі передбачені спеціальні бортики для захоплення гуми. Конструкція трубкових коліс полягає в приклеюванні покришки-трубки безпосередньо до колісного диска. На ободі відсутні бортики. Трубкові колеса забезпечують відмінну керованість і чудовий накат. Байки різних конструкцій можна знайти, наприклад, на сайті Велопланета.

Специфіка навісного обладнання

Серед основних деталей цієї групи виокремлюють:

  • шатуни — бувають різного розміру, мають дві привідних зірки, підбираються залежно від довжини ніг спортсмена;
  • гальмівні ручки — часто об’єднані з перемикачами швидкостей;
  • задню касету — набір може включати зірки з числом зубів від 11 до 32;
  • кермо й сідло — виконуються в зручній для спортсмена аеродинамічній формі;
  • педалі — найчастіше на шосейні велосипеди ставлять такі деталі контактного типу, що запобігає зісковзуванню ноги під час їзди.

Детальніше про параметри шосейних байків можна дізнатися, відвідавши блог сайту veloplaneta.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *