Суперники збірної України в плей-оф

Інші

Україна в останньому матчі групового відбору до ЧС в Катарі-2022 здолала команду Боснії і Герцеговини, що дозволило пройти в стикові матчі. Згідно регламенту в раунді плей-офф знаходяться 12 команд, з яких на ЧС потрапить лише 3. Жеребкування відбудеться 26 листопада, в Цюріху. 

Команди розділили за набраними очками та додатковими показниками на два кошики: сіяні та несіяні.  Україна з двома перемогами та найменшою кількістю очків серед усіх команд, посівших друге місце в кваліфікації, потрапила до несіяних. Загалом команди розділилися таким чином:

Оскільки Україну і Росію розведуть за політичними міркуваннями, то ми маємо 5 потенційних суперників: Португалія, Шотландія, Італія, Швеція та Уельс.

Аналітики ресурсу Бетаут уже розглянули можливі шанси України в стиках та пройшлися по кожному супернику. На сайті публікуються експертні прогнози не лише на збірну, а й на інші матчі. Викладемо стисло їх аналіз.

Португалія

Команда з Кріштіану Роналду у складі. Це людина, яка майже в кожному матчі досягає нових особистих рекордів. “Європейські бразильці” пропустили на перше місце Сербію, перемога 5:0 над якою, досі гріє серце українського вболівальника. Це збірна ТОП-рівня, однак ми вже показували, що з ними можна грати. Головне штабу Петракова підібрати правильну тактику на матч.

Шотландія

Один із суперників, яких хотів би пересічний вболівальник. Звісно, це виглядає легше, ніж Португалія чи Італія, однак не варто недооцінювати шотландців. Протягом кваліфікації вони поступили лише Данії, яка пройшлася грейдером по всіх збірних групи. Показники забитих-пропущених на рівні Португалії. Тож легко “жовто-синім” точно не буде.

Італія

Ще один ТОП, якого бачать у жахітті українські вболівальники. Італія жодного разу не поступилася та показала пристойний футбол впродовж усієї кваліфікації. Тріумфатори Євро потрапили у стики завдяки 4 нічийним результатам. За прогнозами аналітиків із цим суперником буде найважче, але де себе перевіряти, як не в таких матчах.

Швеція

Швеція — суперник, якого кров’ю і потом ми вже здолали на Євро, тож такий жереб вселяє надію на позитивний результат. Однак, на варто забувати, що шведи вміють налаштовуватися на відповідальні матчі. Перше місце в групі “синьо-жовті” віддали Іспанії. 

Уельс

Уельс — один з найбажаніших суперників. На заваді українцям можуть стати фізична підготовка валійців та форма лідерів команди. Феномен Гарета Бейла в Уельсі — це окрема багатогранна тема. Крім нього варто остерігатися передач Ремзі, забігань Джеймса та гри у воротах Дені Уорда.

Підсумовуючи, відзначимо, що яким би не був жереб, легко підопічним Петракова не буде. Тож чекаємо на чергові вирішальні матчі та вболіваємо за наших.

Слідкуйте за актуальними новинами ЧС-2022 за посиланням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *