Мирослав СТУПАР: «Авторитет Баварії тиснув на суддівську бригаду у Києві»

Футбол

Відомий у минулому рефері – про арбітраж домашнього поєдинку «Динамо» у Лізі чемпіонів.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер «Динамо» Мірча Луческу заявив, що арбітр за рахунку 0:1 не покарав «Баварію» призначенням пенальті за фол на Віталії Буяльському.

Екс-арбітр ФІФА, а нині відомий футбольний експерт Мирослав Ступар прокоментував цей епізод, який стався у поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів.

«Буяльський вдало відкрився у штрафному майданчику гостей, і гравець «Баварії» у боротьбі вдарив його в гомілкостоп. Контакт був, і суддя повинен був призначити пенальті. Мені, якщо відверто, просто не зрозуміло, чому турок Мелер не вказав на 11-метрову позначку, на жаль, не підказав йому і арбітр, який працює з системою VAR.

Я не можу стверджувати, що Мелер упереджено ставився до «Динамо», проте відчувалося, що авторитет «Баварії» сильно давить на суддівську бригаду. Згадайте епізод, коли Миколу Шапаренка покарали попередженням, а коли в схожій ситуації невдовзі сфолили на ньому, то рефері обмежився лише штрафним ударом. І коли замість кутового судді призначали удар від воріт.

Чи покарають за ці помилки Мелера та його помічників? Важко сказати, залишається запастися терпінням та проаналізувати наступні призначення турецького арбітра. Однак за будь-якого варіанта вже ніхто результат матчу «Динамо» – «Баварія» не змінить», – сказав Ступар.

meta-ratings

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *