​Петро Шотурма: «Цей Євро для мене відрізнятиметься поштовхом у вигляді капітанської пов’язки»

ТОП Футзал

Капітан збірної України розповів нам про свою теперішню форму і майбутній чемпіонат Європи.

– Як сам оціниш свої кондиції після перенесеної травми?
– Можу сказати, що травма була нестандартна і дуже цікава для медицини. Деталі важко пояснити. Зараз моя форма набагато краще, тому що ми й у клубі над нею працюємо, і грали в Азербайджані, де я повернувся у стрій. Так що готовий показати хороший футзал на чемпіонаті Європи.

– Якщо брати форму до травми за 100%, то зараз на скільки її оціниш?
– Я не стверджуватиму, що моя готовність 200%, але можу сказати, що готовий працювати на всі 100%, і віддати всі свої сили за нашу України.

– Чим це Євро відрізнятиметься для тебе від усіх інших великих форумів, на яких ти грав?
– Для мене це вже третій чемпіонат Європи. Найперше воно відрізнятиметься тим, що мені дали певний поштовх у вигляді капітанської пов’язки. Це змушує ще серйозніше відстоювати честь країни та мотивувати усю збірну.

– Той факт, що двоє твоїх партнерів по «Продексіму» (Малишко, Микитюк) не зможуть допомогти збірній якось впливає на підготовку до форуму?
– Звісно, впливає, тому що ми розраховували на цих хлопців, а у них травми не легші, ніж у мене була. Мені здається, що для них це також і психологічна травма, бо вони надіялися на це Євро і також хотіли на ньому продемонструвати якісний футзал.

– Ви вже вивчали першого суперника – нідерландців. Що можеш сказати по цій збірній?
– З того, що ми дивилися, то це індивідуально дуже сильна команда. Те, що вони технічно підготовлені навіть не обговорюється. У тактичному плані вони слабенькі й завдяки цьому нам треба над ними брати гору.

– Чи ставиш перед собою якісь індивідуальні цілі на турнір? Наприклад, виступити не гірше ніж минулого разу, коли тебе включили в символічну збірну турніру.
– Тепер для мене наступним рубежем, який треба подолати, стануть командні цілі. Особистих цілей вже немає, бо капітанська пов’язка це не тільки особлива цінність для себе, а й для всієї команди. Тому головна мета, щоб команда здобула хороший результат.

Андрій Гулій, futsalua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *