21 лютого стартує турнір пам’яті Юрія Шулятицького

Футбол

21 лютого о 09:00 год. в спорткомплексі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання (м. Івано-Франківськ, вул. Мазепи, 142А) стартує VІІІ-й Всеукраїнський турнір з міні-футболу пам’яті Юрія Йосиповича Шулятицького.

Турнір проводиться з метою вшанування ветерана Прикарпатського футболу Юрія Йосиповича Шулятицького, підвищення спортивної майстерності і технічної оснащеності юних футболістів, пропаганди здорового способу життя серед дітей, залучення дітей до систематичних занять футболом та їх оздоровлення.

Оргкомітет турніру – Департамент молодіжної політики та спорту Івано-Франківської міської ради, Управління спорту та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА, Івано-Франківська обласна асоціація футболу, Дитячо-юнацька футбольна ліга Івано-франківської області та ДЮФК “Ніка-05”. Безпосереднє проведення змагань покладається на Комітет арбітрів обласної асоціації футболу.

Турнір проводиться в період з 21 по 23 лютого 2022 року серед команд вікової категорії 2012 року народження гравців. До складу команди входитимуть 16 гравців, 1 тренер та 1 представник. Тривалість гри складатиме 25 хвилин. Безпосередньо участь у матчі прийматимуть 5 гравців + 1 воротар. Ігри проводитимуться футбольним м’ячем №4.

Учасники команд, які посядуть призові місця у підсумковій турнірній таблиці, будуть нагороджені кубками та медалями відповідних ступенів. Інші команди – пам’ятними відзнаками та подяками за участь у турнірі. Кращі гравці – пам’ятними призами.

Юрій Йосипович Шулятицький

Досьє

Життєвий шлях Юрія Йосиповича Шулятицького, який народився 4 серпня 1942 року у Станіславі, – зразок людської гідності, добропорядності, уміння працювати з людьми. Всі, хто знав Юрія Йосиповича особисто, а також вболівальники команд, в яких йому довелось працювати назавжди запам’ятали Шулятицького як хорошу людину та справжнього професіонала своєї справи.

Сім’я Шулятицьких мешкала на Гірці, неподалік від стадіону “Локомотив”, тож не дивно, що Юрій став футболістом. Тренував хлопчика Володимир Бриндзей, який і розгледів у ньому потенціал. Батько працював залізничником, тож Юрій ріс справжнім патріотом ФК “Локомотив” і продовжувати кар’єру у іншому клубі не бажав. Усю кар’єру так і провів у “Локомотиві”, що виступав на рівні чемпіонату Івано-Франківської області.

Після завершення кар’єри гравця Шулятицький протягом багатьох років працював тренером у рідному клубі, допоки у 1989 році його не було запрошено до “Прикарпаття” на посаду начальника команди. У 1992 році на певний час очолив головний івано-франківський клуб, проте невдовзі залишив його, щоб розпочати у 1993 році роботу зі стрийською “Скалою”. Після цього на аматорському рівні працював з футбольним клубом “Бескид”, а у 1998 році очолив луцьку “Волинь”, що виступала на той час у першій лізі чемпіонату України. З 2002 по 2006 рік (аж до втрати статусу професійного клубу) був керманичем та президентом івано-франківської “Чорногори”. З 2006 по 2007 рік тренував місцевий “Спартак”, а у 2008 році повернувся до “Чорногори”, що брала участь у змаганнях на першість області.

Окрім тренерської діяльності займався роботою футбольного функціонера. Був членом виконавчого комітету та заступником голови Івано-Франківської обласної федерації футболу.

Крім футболу мав хобі – розведення голубів, яким займався з 7 років. Перебував у івано-франківському клубі голубівників при ФСТ “Україна”, утримував на горищі будинку близько 120 голубів різних порід.

На 71 році життя, 21 лютого 2013 року, Юрій Йосипович Шулятицький помер. Похований в Івано-Франківську на міському кладовищі.

Прес-служба Івано-Франківської обласної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *