“Кельти” готуються у Франківську

Баскетбол ТОП

Упродовж останніх тижнів перша українська професійна чоловіча команда з баскетболу 3х3 “Кельти”, створена Федерацією баскетболу України на початку жовтня 2021 року, активно тренувалась в Івано-Франківську, який, як відомо, став базовим містом колективу. 

“Нам дали завдання побудувати довгостроковий проєкт. Почнемо з цієї команди, а далі – можливо, з’явиться ще одна, тож будемо розвита далі професійний напрям 3х3”, – розповів тренер Кельтів Олександр Кодола.

Нагадаємо, за нинішній склад Кельтів виступають шість гравців, серед яких Владлен Бережний, Вадим Биков, Кирило Мещеряков, Антон Мусієнко, Нікіта Руслов та Євген Балабан. Окрім того, у складі також молодий Олексій Гончаров. Наразі це не остаточний склад команди – не виключено, що до Кельтів приєднається ще й восьмий гравець. Над його пошуками наразі працюють тренери.

“З моменту створення команди ми вже тренуємося три з половиною місяці. За цей час ми приїхали до Івано-Франківська, акліматизувалися, знайшли житло. Ми приїхали у зовсім інше місто. Хлопці у команді зібрані, хто із 5х5, хто із 3х3. Для багатьох це був новий процес, тривали процес.

Сам тренувальний процес важко було організувати, адже потрібно було знайти місце для тренувань. Але нам вдалося домовитися з одним постійним залом – це Муніципальний центр дозвілля. Загалом в нас 9-10 тренувань в тиждень.

Ми намагаємося дивитися на нинішні тенденції баскетболу 3х3 у світі, рівнятися на топові команді, які постійно виступають на Masters. Ми намагаємося будувати гру так, як грають в Європі та світі”, – зазначив Кодола. 

Сезон у Європі починається з травня. Але визначеного календаря змагань ще немає. Наразі Кельти мають в активі виступ на двох етапах Кубку України, один з яких – у Києві – команда виграла. Вже у найближчі вихідні відбудеться міжнародний дебют команди – вона вирушає на турнір до Сербії, яка є одним зі світових лідерів у розвитку баскетболу 3х3.

“У нас вийшло зв’язатися з організаторами турніру 3х3 в Сербії. Найближчий турнір там відбудеться 18-19 лютого. У ньому прийматимуть участь дві топові команди з міст Грац (Австрія) та Убе (Сербія), а також інші сербські команди.

Їдемо за досвідом, а також ігровою практикою. Хотілося б щоб хлопці побачили, які серби грають у 3х3. Адже в цьому виді вони одні з кращих у світі”, – додав Олександр.  

Додамо, що у подальших планах команди – участь у етапі Кубка України, який відбудеться 24 лютого у Харкові.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *