Більше спорту – менше тривог

Інші

Івано-Франківський міський центр «Інваспорт» відновив свою роботу. На реабілітаційні заняття у спортзалі очікують і на франківців, і на внутрішньо переміщених осіб. Але є і більше можливостей спорту, зокрема, для дітей.

–        Ми займаємося фізичною реабілітацією для людей з інвалідністю, – розповідає працівник центру «Інваспорт» Олег Шевців, – На сьогодні є велика кількість внутрішньо переміщених людей, які теж до нас можуть заходити. В залі є багато тренажерів для різних навантажень.

Працює центр з понеділка до п’ятниці з 9:00 до 18:00. Заняття безкоштовні. Контактний номер – 068 763 65 90

Вперше після початку війни на пані Ганна привела свою дочку Таню

–        Ми раніше ходили, але коли почалася війна – вже не могли сюди приходити. І це була велика травма для всіх дітей, що звикли тут займатися, спілкуватися: вони отримують від цього велике задоволення. Діти чекали цього моменту, коли зал знову відкриється. І батьки щасливі, і діти щасливі. Бо хочуть займатися, а не сидіти дома.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що в такий час важливо займатися спортом: 

–        Бути активними зараз дуже важливо і для наших людей з інвалідністю, і для тих, хто перемістився з інших областей. Тож закликаю реєструватися, приходити та займатися спортом. 

Начальник відділу спорту Департаменту молодіжної політики та спорту Денис Рудницький розповідає про інші можливості для молоді у Франківську: 

–        Ми звернулися до наших спортивних клубів, щоб вони потроху відновлювали свою діяльність. Місто приймає чимало гостей із інших областей України, які вимушено переїхали, тож ми так само хочемо, щоб діти десь трохи відійшли від тих подій, що були у них дома, спілкувалися зі своїми однолітками і покращували свій фізичний стан. Тож деякі спортклуби зуміли відновити свої тренування, які проводять на свіжому повітрі, або в приміщеннях, які у випадку тривоги слугуватимуть як сховище. Тож наші діти можуть займатися тенісом, футболом, баскетболом, тхеквондо і іншими видами спорту, які покращать їхній настрій і самопочуття.

Він підкреслює, що всі заняття для вимушено переміщених осіб безкоштовні, а список спортивних клубів, що відновили тренування, буде розширюватися. 

Оперативні новини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *