Леся Смолінг: “Рада, що вдалось повернутись до форми, яка була до травми”

Гандбол Пряма мова ТОП

Минулого року Леся Смолінг видала яскраву результативну гру у матчах відбору на чемпіонат світу-2021.

У відборі на Євро-2022 Леся пропустила перші ігри збірної через травму, але зараз вже відновилась і разом з командою на зборах в Австрії готується до матчів проти Хорватії (20.04) та Франції (23.04). Перед приїздом до збірної Смолінг закинула 8 та 5 м’ячів в двох останніх іграх своє команди польського “Ярослава”.

Про підготовку до гри хорватками Леся розповіла у своєму коментарі.

ЛЕСЯ СМОЛІНГ, гравчиня збірної України: 

“Ми всі раді бачити одна, одну, тренуємося по плану, все добре.  Через травму я не грала практично півроку, було довге відновлення. У перші матчі після повернення я грала в клубі лише по кілька хвилин, щоб замінити дівчат, відчути гру. А останні два матчі я мала і фізичні сили, і можливість грати довше. Я рада, що вдалось зіграти добре та повернутися до своєї форми, яка була до травми. Сподіваюсь, це допоможе мені почуватися більш впевнено у збірній і допоможе нам у наших дуже важливих іграх.           

У клубі в останніх матчах граю на позиції лівої півсередньої, але в принципі можу грати на всіх позиціях – розігруючої і двох півсередніх. Для не тут немає проблем, де буде потрібно, там буду грати. Нам бракуватиме дівчат, які травмовані. Вони допомогли перемогти Хорватію у першому матчі. Але сподіваюсь, ми зможемо показати гідний результат і зіграти не гірше ніж восени. 

У збірній Хорватії не буде кількох гравчинь, які були в осінньому матчі, будуть – інші. Нам потрібно звернути увагу на їхню ліву півсередню, також на воротарів. Будемо ще розбирати відео, але головне для нас показати, що ми вміємо, від самого початку грати свою гру і тоді все вийде.    

З Віталієм Миколайовичем (Андроновим) у збірній я тренувалася ще у жовтні, але тоді травмувалась і в матчах участі не брала. Тому з його вимогами я вже знайома. Він людина дуже конкретна, чітко все пояснює. Мені з ним дуже подобається тренуватись. 

Дуже тяжко думати, що у тебе все добре і ти живеш нормальним життям, а у людей в Україні все докорінно змінилося. Важко повірити в усе, що відбувається і важко і надалі адекватно сприймати світ та продовжувати робити те, що ти вмієш і любиш. Але це те, чим ми зараз можемо допомогти нашій Україні найбільше – займатися своєю справою і робити це якнайкраще”.   

Федерація гандболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *