У волейбольної жіночої збірної України U-21 триває підготовка до євровідбору

Волейбол ТОП

Раніше ми повідомляли, що франківська волейболістка Марта Федик отримала виклик в молодіжну збірну.

Зараз жіноча збірна України U-21 базується у австрійському Штайнбруні. Там, до слова, триває відбір на чемпіонат Європи серед юнацьких команд. Подібна змагальна атмосфера повинна зіграти на руку підопічним Юлії Якушевої. Вже у травні вони й самі виборюватимуть путівку до фінальної частини континентальної першості. 

– Збори проходять у нормальному робочому режимі, – розповіла Юлія Іванівна. – Для цього нам надали всі умови: окремий зал, відмінне харчування тощо. Плануємо спаринги, зокрема, з клубом “Славія” (Братислава). Зіграємо десь через тиждень, бо на днях у них плей-оф у внутрішньому чемпіонаті. Крім того, на початку травня приїжджає збірна Австрії U-21. Гадаю, з ними теж домовимося про зустріч.

Додамо, що на збори в Австрії було викликано 14-тьспортсменок: догравальниці: Валерія Якушева (“Добродій-Медуніверситет-ШВСМ”), Марта Федик (“Галичанка-ЗУНУ”), Анна Мигаль (“Вежиця”, Польща), Валерія Нудьга (“Аланта”); діагональні: Валентина Воротниченко (“Добродій-Медуніверситет-ШВСМ”), Поліна Дзюба (“Хімік”); блокуючі: Анастасія Кучер і Лілія Вабіщевич (обидві “Добродій-Медуніверситет-ШВСМ”), Ксенія Ратій (“Полісся-ШВСМ-ЖДУ”); пасуючі: Катерина Гужва (“Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”), Анастасія Горбаченко (Академія “Прометей”); ліберо: Катерина Васильєва (“Аланта”), Аліка Луценко (“Орбіта-ЗНУ-ЗОДЮСШ”), Світлана Сопочева (“Добродій-Медуніверситет-ШВСМ”).

Нагадаємо, що суперницями українок у відборі на ЧЄ-2022 стануть волейболістки Польщі, Чехії та Угорщини. Поєдинки відбудуться 19-21 травня в польському місті Зелена Гура.

19 травня

УКРАЇНА — Угорщина

20 травня

УКРАЇНА — Чехія

21 травня

УКРАЇНА — Польща

Федерація волейболу України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *