Представники місцевої боксерської спільноти підтримали звернення з вимогою посилення санкцій щодо росіян

Бокс

Українська боксерська спільнота вимагає більш рішучих санкційних дій до російського боксу від керівників світових боксерських організацій, звернувшись до них з відкритим листом.

За декілька днів його підписало понад сто представників боксерської спільноти: боксери, менеджери, промоутери, керівники державних установ, тренери, журналісти. Серед них і представники прикарпатського боксу – віцепрезидент Івано-Франківської обласної федерації боксу Роман МУЛИК, президент міської федерації боксу Івано-Франківська Сервін СУЛЕЙМАНОВ, Заслужений тренер України Іван ДАНИЛИШИН, голова відділення НОК України в Івано-Франківській області, Заслужений тренер України з боксу Мирослав КАРАБІН, голова міського спортивного комітету Коломиї, заслужений майстер спорту Володимир КОЛЕСНИК та майстер спорту міжнародного класу Віктор ПОЛЯКОВ.

Лист найближчими днями буде направлено до боксерських організацій. Якщо ви бажаєте опублікувати пост на своїх сторінках, за посиланнями ви можете знайти україномовний (фото, фото) та англомовний (фото, фото) варіанти звернень. 

24 лютого Російська Федерація розпочала відкриті воєнні дії на території України. За офіційними даними, загинуло уже більше 2000 цивільних громадян (це ще без даних з Маріуполя), з них більше 200 дітей.

Українська боксерська спільнота дотримується такої позиції: якщо російський спортсмен не вимагає від влади припинити військове вторгнення, значить, він підтримує війну та геноцид українського народу. В цьому контексті дивним виглядає мовчання російських боксерів, яким боксерські організації дають можливість боксувати за головні світові титули. І це у той час, коли багатьом українським боксерам доводиться захищати свою країну зі зброєю в руках та призупиняти кар’єру.

Українська боксерська спільнота вимагає у WBA не санкціонувати поєдинки цих та інших боксерів, якщо вказані російські боксери вони публічно не засудять військову агресію Росії проти України з чітко вказаними в заявах винуватцями війни.

А також ще раз звертаємось до WBO, WBC та IBF із закликом і далі триматися раніше оголошених санкційних обмежень щодо участі боксерів Росії та Білорусі у чемпіонських поєдинках.

Повний список представників боксерської спільноти, що підписали лист-звернення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *