Василь ТОФАН: “Радує те, що діточки вже повертаються в Україну”

Пряма мова Футбол

На стадіоні «Хет-Трик Арена» в Чернівцях минулого тижня відбулася благодійна футбольна акція серед гравців 2009 року народження.

Третє місце посіла команда ДЮСШ м. Снятин Івано-Франківської області. Тренує цей колектив Василь Тофан, який відомий вболівальникам, насамперед, за виступами у чернівецькій «Буковині» та харківському «Металісті».

– Василю, хто Вас запросив на цю акцію? Ваше враження від заходу?
– У нас – чудове свято. Як в Україні, так і в Чернівцях. Відбувся турнір на підтримку ЗСУ та на честь 30-річчя першої гри збірної України, яку провели в Ужгороді. Дуже приємно, що тоді капітаном збірної був буковинець Юрій Шелепницький. Від нього ми і отримали запрошення на турнір. Ми погодилися одразу. Тренування є тренування, однак хочеться змінювати обстановку.

Приємно вражений організацією турніру. Діти задоволені подарунками і самим турніром. Ми вдячні АФЧО та, насамперед, Юрію Шелепницькому. 

– Чи пам’ятаєте матч, який відбувся 30 років тому?
– Не дуже сильно пам’ятаю. Тоді розпався союз, Україна стала самостійною державою. Хотілося би цей матч добре пам’ятати. Тим більше, що десь через 15 років ми з Юрієм Григоровичем стали близькими друзями та працювали разом у «Буковині». Мені дуже приємно, що я маю такого друга, який тут буде жити ще 100 років.

– Ваші побажання Українцям…
– Бажаю нам тільки миру та спокою. Ми усі хочемо того, щоби війна вже сьогодні закінчилася. Зараз усім важко. Є клуби вищого рівня, ніж наш. Уявляю те, як цим клубам важко. Ми допомагаємо тим, чим можемо. Граємо благодійні турніри, допомагаємо ЗСУ.

Радує те, що діточки вже повертаються в Україну. Комплектуються групи, а діти тренуються із задоволенням та забувають про важку ситуацію у нашій країні. ЗСУ – честь і повага. Слава Україні!

Ченівці-спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *