Колишній функціонер “Прикарпаття” потрапив під обстріл на передовій

Футбол

Екс-воротар “Динамо” і “Дніпра”, колишній президент ПФЛ та функціонер “Прикарпаття” Святослав Сирота потрапив в госпіталь після артилерійського обстрілу російських військ.

Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Сирота вирушив на фронт у Луганську область. Про ситуацію з ним розповів колишній одноклубник Сироти по Дніпру Володимир Шаран.

“Після того, як на початку російського вторгнення Святослав відвіз свою сім’ю на Львівщину, він пішов на війну добровольцем і потрапив на передову. Враховуючи, що він ніколи не воював і не був в армії, йому довелося пройти короткочасну підготовку. Після чого він відправився в Лисичанськ”, – розповів Шаран.

“Спочатку там боїв не було, проте згодом Луганська область стала гарячою точкою і Сироту чекало непросте випробування на першій лінії. На жаль, під час ворожих обстрілів його серйозно контузило. Протягом трьох днів він відчував себе дуже погано, проте через наполегливі бої госпіталізувати його та інших поранених було вкрай складно. Але врешті-решт Святослава вдалося перевезти в Дніпро – спочатку він потрапив до лікарні, а потім був переведений у військовий госпіталь. Сьогодні вже четвертий день, як він там знаходиться. Я віддаю належне своєму давньому товаришеві, який не роздумуючи пішов захищати Україну від рашистських загарбників”.

“Святослав – людина, що чимало зробила для футболу. З Сиротою ми грали разом в Дніпрі протягом півтора років – з другого кола сезону-1994/95 і в сезоні-1995/96, а до цього пам’ятаю його ще з часів перебування в київському Динамо. Ще двоє колишніх гравців Дніпра – Андрій Полунін і Олег Шелаєв — підтримують Святослава, всіляко допомагаючи у важкий для нього час. Я, як і вся наша велика футбольна сім’я, сподіваємося на талант лікарів, в надійні руки яких потрапив Святослав в ці травневі дні. Віримо в те, що незабаром йому стане набагато краще і він повністю вилікується. Головне, що людина жива – адже життя є найбільшою цінністю, подарованою Богом. Тепер всі разом будемо чекати нашої перемоги”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *