Дмитро Неволін: “Далася взнаки відсутність тренувального процесу перед турніром”

Баскетбол

Збірна України з баскетболу 3х3 серед дівчат зайняла п’яте місце на XIX Всесвітній літній Гімназіаді, яка проходить у Нормандії.

Україна в складі Адаменко Єви, Клименко Марини, Корбут Поліни та Венжик Анастасії під керівництвом Дмитра Неволіна на груповому етапі програла Тайваню 10:18, після чого обіграла Тайланд 20:9 та Ізраїль 12:9, вийшовши в плейоф з другого місця в групі.

В чвертьфіналі нашу команду зупинила Естонія 12:21, після чого нашим дівчатам залишилось лише боротись за 5 місце. З цією задачею наша збірна впоралась, обігравши Словенію 21:15 та Румунію 21:9.

Підсумки турніру для нашої збірної в коментарі прес-службі ФБУ підвів наставник команди Дмитро Неволін.

“Для нас турнір почався грою з Тайванем, яка виявилось досить сильною командою, про що свідчить, що команда вийшла у фінал Гімназіади. Так склалося, що ми їм програли.

Після цього ми виграли у Тайланду і стали налаштовуватись на гру з Ізраїлем. Ми розуміли, що якщо їм програємо, то з підгрупи не вийдемо. Це була непроста гра, але ми перемогли 12:9. На жаль, наприкінці цієї гри Марина Клименко травмувала голіностоп. Її затейпували і вона грала проти Естонії у чвертьфіналі. Втім, виявилось, що дівчата не готові до цієї гри фізично. Не змогли провести другу гру за день на високому рівні, плюс десь недооцінили суперника і провалили гру. Не змогли виконати всі поставлені цілі, почали рятувати ситуацію і просто… програли, чисто наша поразка.

Після цього ми грали за 5-8 місця. Спочатку ми обіграли Словенію – досить непогану команду, але ми зібрались, зробили висновки з попередніх матчів. І за 5 місце проти  Румунії ми теж продемонстрували , що можемо гарно грати. Перемогли і стали п’ятими на турнірі.

На жаль, далася взнаки відсутність тренувального процесу перед турніром, у дівчат різні кондиції, тому не змогли взяти медалі. Але в цілому отримали гарний досвід, будемо готуватись. Багато є над чим працювати, будемо робити висновки і рухатись вперед”.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *