Підсумки турніру з баскетболу 4х4 від Академії БК “Говерла”

Баскетбол ТОП

До Дня захисту дітей, протягом 28-29 травня 2022 року, на відкритому майданчику у Парку відпочинку м. Івано-Франківська ГО «БК «Говерла» провела благодійний юнацький баскетбольний турнір 4х4 у форматі відкритого родинного баскетбольного свята.

Благодійною метою заходу було зібрання коштів на допомогу дітям-переселенцям, батьки яких загинули під час військових дій в Україні.

Учасники турніру вшанували пам’ять сотень вбитих та закатованих за час злочинного військового вторгнення Росії в Україну юних українців хвилиною мовчання.

Захід проводився спільно з Stydio Events, за підтримки Івано-Франківської міської ради, міського Голови Марцінківа Р., депутата Івано-Франківської районної ради Гурика Т., у партнерстві з Івано-Франківським міським центром фізичного здоров‘я «Спорт для всіх», Департаментом молодіжної політики і спорту, КП «Центр розвитку міста та рекреації, а також літнім кафе «Інші» з мережі ресторанів Є. Клопотенка.

Біля 120 дітей та юнаків, які прийняли участь у турнірі в категоріях U 11 (6 команд), U 13 (6 команд) та U 15 (4 команди) та команди батьків стали потужним генератором переможного настрою.

Неймовірні емоції гравців та вболівальників чуло чути далеко за межами майданчику щоденно з самого ранку до вечора! Усі поринули у безпечне дитинство, раділи весняному сонечку та хоча б на деякий час забули про жахливі реалії війни та щоденні проблеми.

Родзинкою свята став фінальний двобій батьківських команд Ветерани Говерли та Juniors. Перемогла молодість! Батьки продемонстрували своїм синам, як відчайдушно слід завжди боротися за перемогу незважаючи ні на вік, ні на вагу!

Запланований матч ALL STAR між командами найкращих юних гравців та батьками прийшлось перенести з-за погоди на інший день. Медалі-зірки очікують своїх героїв!

Наймолодшу категорію U 11 представляли в більшості вихованці Баскетбольної академії БК «Говерла» та діти переселенців, учасників нашого гуманітарного проекту «Скеля». 2 команди з 6-ти заявлених – вихованці Івано-Франківської ДЮСШ 2 (тренери Редюки Віталій та Катерина). За підсумками змагань усі призові місця зайняли юні «говерляни»: золоті медалі та Кубок здобула команда Франківські вовки (тренер Кошовець Денис), срібні нагороди – команда BEARS наших молодих тренерів Добоша Юрія та Федоріва Сергія, бронзові медалі отримала команда Bestфраники (тенер Кошовець Анастасія).

Найкращим гравцем у віковій категорії U 11 визнаний Колежнюк Стас.

У категорії U 13, яку представляли теж 6 команд, окрім вихованців Баскетбольної академії, за медалі змагалися 2 команди гостей з м.Чернівці: БК ЧЕБаскет 1 та БК ЧЕБаскет 2.

Переможцем стала команда юних «говерлян» Shampions (тренер Бугра Віктор), срібні медалі виборола команда БК ЧЕБаскет 1 (тренер Водовоз Генадій), бронзові нагороди отримала команда вихованців Баскетбольної академії STAR (тренер Ісаков Євген).

Відзнаку кращого гравця отримав Топольник Олексій.

Гостра боротьба розгорнулася у номінації U 15. У неймовірному двобою з командою БК ЧЕБаскет Чернівці перемогу та Кубок турніру здобула команда наших вихованців-франківців Goat Team (тренер Бугра Віктор), чернівецькі баскетболісти БК ЧЕ Баскет Чернівці посіли друге місце (тренер Водовоз Генадій), а бронзові нагороди отримали баскетболісти команди-гостя БК КІВС Львів (тренер Скрипець Едуард).

Найрезультативнішим гравцем турніру визнаний Рижак Данило.

Привітати юних баскетболістів та нагородити грошовими преміями за 1-4 місця, подарунками та солодкими призами на турнір завітали міський голова Івано-Франківська Марцінків Руслан Романович, депутат Івано-Франківської районної територіальної громади Гурик Тарас Зіновійович та директор Департаменту молодіжної політики і спорту Івано-Франківської міської ради Матешко Віталій Васильович.

БК «Говерла» висловлює щиру подяку усім, хто долучився до організації благодійного турніру, який став справжнім баскетбольним родинним святом; нашим гостям з міст Львова та Чернівців, які знайшли можливість привезти діток; усім, хто безкоштовно відпрацював два дні на майданчику зранку до вечора і забезпечив проведення заходу; усіх, хто не пошкодував гроші у благодійну скриньку для допомоги маленьким українцям, батьки яких загинули.

ФОТО, Академія БК Говерла

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *