Соломія Ткачівська: “Я плакала перед танцем, після танцю”

Інші Корисне ТОП

Соломія Ткачівська – юна танцівниця з Прикарпаття. Вихованка Танцювальної школи Влада Ями, студентка Коледжу Університету Короля Данила спеціальності «Сучасна хореографія».

Наполеглива праця і старанність прокладали шлях танцюристки до чемпіонства. Вже третього на цьому турнірі після перемог у 2019 та 2021 роках, пише Галка.

Цього року Соломія знову перемогла на світовому чемпіонаті Dance World Cup 2022, (Іспанія, Сан Себасіян). Дівчина втретє стала чемпіонкою світу з сучасної хореографії, що викликає неймовірну гордість за Україну та талановиту українську молодь.

Тепер Соломія зможе представляти Україну на змаганнях у 62 країнах. Вона вітатиме людей з міжнародним днем танцю, з новим роком та іншими святами увесь світ своїм танцем. Танцюристи, які колись були амбасадорами чемпіонату Dance World Cup зараз зірки світових опер, розповів тренер дівчини.

«Я їхала не з одним танцем, перший мій номер був про нерозділене кохання, це був дуже яскравий образ, який треба було дуже харизматично передати. Другий номер був без назви, він був для мене емоційно найважчим, я танцювала його 4 рази на гала-концертах, але це було дуже тяжко уявити і пережити те, про що ти танцюєш, це про події в Україні. Я плакала перед танцем, після танцю. Емоції бурлили. Неможливо це передати словами. Останні два рази я говорила промову англійською мовою, це було дуже захоплююче і я дуже плакала на сцені. Мені було важливо донести до світу те, що відбувається в Україні. Я вважаю, що мистецтво найкраще може показати те, що відбувається в країні, танцем треба говорити.

Танець розуміють усі, у всьому світі», – каже танцівниця.

Зараз дівчина готується до нових змагань та екзаменів, дорогою на тренування дівчина читає книжку для підготовки до ЗНО з історії. Соломія каже, що дуже важливо і актуально зараз вчити історію України. Свою перемогу на конкурсі дівчина присвячує Україні.

«Я пишаюсь тим, що я українка, коли хтось з колег перемагає, то ми радіємо, що перемогла Україна».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *