У столиці привітали переможців Європейських університетських ігор

Баскетбол ТОП

У Києві в Національному університеті фізичного виховання і спорту ректор Прикарпатського університету Ігор Цепенда та капітан баскетбольних команд-переможниць університету Вероніка Космач взяли участь у пресконференції, присвяченій перемогам студентської збірної України на Європейських університетських іграх 2022, що з 14 до 30 липня проходили у Польщі в місті Лодзь, повідомляє Прикарпатський Національний Університет Ім.В.Стефаника.

Золотих, срібних та бронзових медалістів вітали Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, заступник керівника Офісу президента, президент Федерації бадмінтону Олексій Дніпров, Голова Студентської спортивної спілки України, ректор Національного університету фізичного виховання і спорту Євгеній Імас, віце-президент Національної академії наук України Олег Рафальський, керівники федерацій спорту та ректори університетів, студенти яких брали участь в іграх.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет висловив захоплення справжнім українським характером студентів, які посіли друге місце за загальною кількістю медалей та третє — за кількістю «золотих» нагород.

«Це надзвичайно високий результат! Студентство України вкотре показує, що є одним із найкращих серед країн Європи. Україна пишається вами — переможцями, призерами та учасниками Європейських університетських ігор», – підкреслив Міністр. Та наголосив, що всі здобутки на іграх присвячені ЗСУ!

Також він відзначив внесок ректорів в успіх команди, за розвиток студентського спорту та надану можливість у цей час підготувати спортсменів та відправити їх на змагання. Міністр освіти і науки України вручив Подяку за успішний виступ та гідне представлення України капітану баскетбольних команд-переможниць Прикарпатського університету Вероніці Космач. Також Сергій Шкарлет вручив Подяку за вагомий особистий внесок у забезпечення успішного виступу студентів ректору Прикарпатського університету Ігореві Цепенді.

Від імені студентів спортсменів слово було дано капітану баскетбольних команд-переможниць Прикарпатського університету Вероніці Космач. Вона подякувала за успіх тренерам збірної та всім, хто вболівав за Україну у Лодзі, за підтримку, завдяки якій вдалося вибороти золото і срібло командних змагань з жіночого баскетболу.

«Україна зараз потребує перемог на всіх фронтах. Ці перемоги наших студентів надихають на головну Перемогу, на яку чекає вся наша країна», – заявив під час свого виступу заступник керівника Офісу президента, президент Федерації бадмінтону Олексій Дніпров.

Учасників пресконференції через відеозв‘язок також привітав Президент Європейської федерації студентського спорту Адам Рочек.

Усього Україну представляли 230 студентів із 41 університету країни в 16-ти видах спорту. За результатами змагань українська збірна команда виборола 62 медалі: – 19 «золотих»; – 25 «срібних»; – 18 «бронзових».

Прикарпатський національний університет вніс у скарбничку збірної України дві перемоги у командних змаганнях з баскетболу. Це золото жіночої збірної команди зі стрітболу (баскетболу 3х3) та срібло у жіночому баскетболі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *