Людмила Лузан фінішувала другою на чемпіонаті Європи з веслування

Олімпійські види ТОП

Прикарпатська спортсменка виборола срібні нагороди Мультиспортивного Євро.

Людмила Лузан здобула срібну медаль на чемпіонаті Європи з веслування на байдарках і каное, що проходить у рамках Мультиспортивного Євро в Мюнхені.

Лузан захищала титул чемпіонки Європи на 500-метрівці, який здобула в Познані минулого року. На польських змаганнях українська веслувальниця також виграла “золото” на 500-метрівці у двійках та посіла друге місце в одиночній 200-метрівці.

Очікувалося, що головними конкурентками Людмили в боротьбі за медалі стануть триразова чемпіонка Європи Віраґ Балла з Угорщини, чемпіонка світу-2021 у двійках Марія Корбера та німкеня Анніка Лоске, що в Галіфаксі виграла “срібло” та “бронзу” світової першості.

В результаті Лузан поступилася першою сходинку іспанці Корбері, яка випередила українку на півтори секунди. Подіум замкнула хорватська веслувальниця Ванеса Тот.

Веслування на байдарках та каное. ЧЄ-2022. Каное-одиночки, 500 м – жінки. Фінал

  1. Марія Корбера (Іспанія) 2:03.586
  2. Людмила Лузан (Україна) 2:05.096
  3. Ванеса Тот (Хорватія) 2:06.682

Чемпіонат Європи для Людмили продовжується і попереду на неї очікує два фінальні у каное-двійці разом з Анастасією Четверіковою. Вже завтра, 20-го серпня, спортсменки виступлять у фіналі дистанції на 500 м (початок запливу о 14:30), а в неділю, 21-го серпня, змагатимуться на дистанції 200 м (початок о 12:44).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *