Людмила Лузан здобуває третю нагороду Євро-2022

Олімпійські види ТОП

Медалістка Олімпіади-2020 закінчила виступ на Мультиспортивному Євро.

Українська веслувальниця Людмила Лузан закінчила виступи на Мультиспортивному чемпіонаті Європи. На останньому старті медалістка Олімпійських ігор у Токіо здобула срібну нагороду на дистанції каное-одиночки (200 метрів).

200-метрівка на каное-одиночці – одна з двох основних дистанцій Лузан у веслуванні. Саме у цьому виді українка здобула бронзову нагороду Олімпійських ігор.

Перед Мультиспортивним Євро Лузан не змогла здобути медаль на чемпіонаті світу-2022 на цій дистанції, посівши підсумкове дев’яте місце. Хоча до самого турніру підходила у статусі чинної віцечемпіонки.

Старт Лузан на 200-метрівці у каное-одиночці став другим для неї стартом у заключний змагальний день. Перед цим вона разом з Анастасією Четверіковою боролися за нагороди на цій же дистанції, але у каное-двійці, однак зупинилися у кроці від “бронзи”, посівши четверте місце.

До фіналу Лузан відібралася, показавши другий загальний час у кваліфікації. Випередила українку лише іспанка Антія Хакоме – срібна призерка чемпіонату світу-2021.

Крім Хакоме, конкурентками Лузан у боротьбі за медалі були представниця Польщі Катерина Шперкевич, а також німкеня Ліза Ян, які, так само автоматично пройшли до фіналу за підсумками кваліфікації.

Лузан майже всю дистанцію вела як наздоганяюча. Однак на самому фініші змогла вирвати для себе срібну медаль.

Чемпіонат Європи з веслування. Каное-одиночка (200 м, жінки)

  1. Аніта Хакоме (Іспанія) – 48.642 сек
  2. Людмила Лузан (Україна) – 49.271
  3. Ванеса Тот (Хорватія) – 49.489

Що відомо

  • Медаль для Людмили Лузан у каное-одиночці (200 м) – третя на Мультиспортивному Євро. Крім нагороди у двійці з Четверіковою, вона здобула “срібло” в каное-одиночці на дистанції 500 метрів.
  • Це друга поспіль медаль Лузан на Євро у каное-одиночці на 200-метрівці. У 2021 році вона закінчила виступ зі срібною нагородою.
  • Загалом за чотири роки виступів Лузан здобула 16 медалей на рівні чемпіонатів світу та Європи, а також Олімпійських іграх.

Суспільне спорт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *