Михайло Мельник: “У нас досвідчений тренерський штаб і хлопці перебувають у гарному фізичному тонусі”

Волейбол Пряма мова

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник в інтерв’ю Xsport прокоментував історичний вихід збірної України до чвертьфіналу чемпіонату світу, поділився думками про майбутнього суперника українців, розповів про посилену мотивацію українських волейболістів та підтримку від НОК України та Сергія Бубки.

фото – Volleyball World

– Михайло Григорович, що ви думаєте про нашого суперника в 1/4 фіналу чемпіонату світу – збірну Словенії?
– Ця команда дуже сильна. Вони гарно готові фізично. Збірна Словенії завжди амбітна, вони два попередні чемпіонати Європи були у фіналах. Гадаю, що домашні трибуни, атмосфера будуть більше тиснути саме на них. Ми ж розуміємо, якщо навіть наша команда не переможе, хоча не хочеться думати про це – ніхто в нас не кине камінням. Ми вже показали гідний результат.

– Поділіться, будь ласка, враження від неймовірної перемоги над Нідерландами.
– Я після перемоги над Нідерландами підійшов до Угіса Крастіньша і сказав, що він справжній професор. Угіс повністю переграв тренера опонентів. У нас був чудовий прийом у матчі проти Нідерландів, також атака першим темпом. Всі гравці збірної продемонстрували найвищий клас. 

фото – Volleyball World

– Кого б з гравців вам хотілося б відзначити?
– У матчі проти збірної Нідерландів неможливо виділити когось одного, треба відзначати всіх. Це була чудова командна гра. Якщо у попередніх матчах, можливо, десь більше тягнув Олег Плотницький, то вчора – ні, був ідеально злагоджений командний механізм. Такі матчі демонструють справжній рівень збірної.

– Як гадаєте, що є основною причиною такого результату збірної України?
– У нас була дуже якісна і тривала підготовка до чемпіонату світу. Тренувалися в Латвії, Естонії, в Польщі. Тепер бачимо результати. Дякуємо міжнародній федерації волейболу за допомогу, вони організували нам тренувальний процес напередодні змагань.Також окремо хочу відзначити і подякувати НОК України на чолі з Сергієм Бубкою, вони весь час підтримували нас фінансово, були на зв’язку з міжнародною федерацією, міністерством молоді та спорту. Сергій Назарович особисто брав участь у зум-конференціях. Міжнародна федерація хвалила нашу волейбольну збірну, це було ще до того, як ми почали демонструвати результати. Вкотре дякую всім: НОК України, Міністерству молоді та спорту, Міжнародній федерації волейболу. Вони всі доклали суттєвих зусиль у результати нашої команди.

фото – Volleyball World

– Михайло Григорович, розкажіть про фізичний стан команди напередодні чвертьфіналу, чи матимуть словенці перевагу у цьому?
– Те, що словенці мали на три дні більше відпочинку – не допоможе їм. У нас досвідчений тренерський штаб і хлопці перебувають у гарному фізичному тонусі.

– Ви помічаєте зростання підтримки української команди?
– Так, приємно, що багато уваги до нашої команди на чемпіонаті світу. З хлопцями фотографуються, беруть автографи. Просять знайти квитки на матчі, постійно проводяться інтерв’ю. Це приємно та заряджає збірну на нові перемоги.

фото – Volleyball World

– Команда та ви особисто усвідомлюєте, наскільки серйозним є цей результат, і чи додає це натхнення збірній?
– Історичний вихід до восьми найкращих збірних світу – це величезна подія для українського спорту. Вся команда розуміє це та хоче тільки покращити результат. Особливо у такий складний час для України. Віримо, що успішна гра нашої збірної додає настрою українцям. Команда прагне демонструвати, що наша нація – потужна в усіх напрямках.

Зауважимо, матч 1/4 чемпіонату світу з волейболу між командами України та Словенії відбудеться 7 вересня у словенській Любляні. Початок гри о 22:00 за київським часом.

Xsport

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *