У Коломиї стартував проєкт “ПОРУЧ”

Інші Корисне Футбол

9 вересня в Коломиї відбулася презентація спільного проєкту психологічної підтримки Міністерства освіти та науки України та ЮНІСЕФ “ПОРУЧ”, що має на меті через спорт допомогти переселеним дітям та молоді відновитися.

Радісні та із сяйвом у очах. Нестримні у своїх мріях стати футболістами, хлопчики і дівчатка, з особливою цікавістю піддавалися емоціям під час естафет та психологічних тренінгів. Тут важливо не тільки зайняти дітей фізичною активністю, а й надати їм психологічну допомогу під час війни.

У Коломиї заняття проводилось на базі футбольного клубу “Варатик” серед дітей 2012-2015 років народження. Серед них були мешканці Коломиї, а також діти внутрішньо переміщених осіб, які тренуються у “Варатику”.

Для відновлення сил після активних ігор діткам роздали корисні солодощі: фініки, манго, печиво з граноли. На думку організаторів проєкту “ПОРУЧ”, такий формат роботи сприятиме психологічному відновленню після пережитого травматичного досвіду та подоланню страхів.

У рамках проєкту “Поруч” планується відвідати ще кілька локацій в Івано-Франківську, Косові, Верховині, Галичі, Надвірнянщині. У загальному підсумку має бути 40 занять для 1200 дітей.

Інформатор Коломия – незалежний портал новин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *