Володимир Драбіковський: “У чоловіків заплановано проведення чемпіонату у двох дивізіонах – у Суперлізі очікується участь 8-10 команд, у другому – 10-12 команд”

Баскетбол ТОП

Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський в ефірі Суспільного розповів про останні новини щодо нового баскетбольного сезону.

Зокрема він озвучив, що у чоловіків заплановано проведення чемпіонату у двох дивізіонах – у Суперлізі очікується участь 8-10 команд, у другому – 10-12 команд. Старт чемпіонату у Суперлізі заплановано на 20-21 жовтня.

8 команд вже підтвердило свою участь в Суперлізі. Ми очікуємо, що ще два клуби до дедлайну 23 вересня подадуть заявки – це Дніпро та Хімік.

Харківські Соколи підтвердили участь в другому дивізіоні, не дала нам остаточної відповіді Одеса, Тернопіль, на жаль, чемпіонат пропустить через фінансові проблеми – президент клубу на час війни взяв “тайм-аут”.

Що стосується жіночого чемпіонату, то його старт, за словами Володимира Драбіковського, планується на кінець жовтня.

“На жаль багато дівчат виїхало за кордон з початком війни, гравців залишилось мало, плюс клуби мають проблеми з бюджетом, а деякі з них знаходяться на окупованій території чи близько від зони бойових дій. Тому у нас буде єдина ліга і ми очікуємо, що там буде грати 10-12 команд”.

Також генеральний секретар ФБУ відповів на питання стосовно проведення матчів без глядачів, зауваживши, що це рішення не ФБУ, а Міністерства молоді та спорту. Воно пов’язане з питанням безпеки.

ФБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *