Румунія – Україна – 1:3. Гол Абакшина

Футзал

Перемога у матчі з Румунією зробила би збірну України переможцем «Турніру трьох націй» у молдавському Чореску. Тому, можна було очікувати, що підопічні Олександра Косенка не відкладатимуть справу в довгу скриньку та вирішать питання щодо переможця змагань тут і зараз. До того ж, на боці «синьо-жовтих» був ігровий тонус, оскільки вони вже встигли до цього часу двічі зіграти зі збірною Молдови (одну з них – не у рамках «Турніру трьох націй»), у той час для румунської команди це була перша гра на цьому представницькому турнірі. Щоправда, у тому як раз могла бути основна сила команди Ендре Качо.

В принципі, навряд чи можна сказати, що гра розпочалася з розвідки боєм, оскільки обидві команди непогано знають одна одну (щоправда, востаннє вони перетинались рік тому. – А. Т.). Однак, поступово українці почали робити кроки до воріт Тоніци, аби відкрити рахунок. У цьому контексті непогано працювала перша четвірка, яка намагалася щось зробити за рахунок як індивідуальних дій, так і граючи через «стовпа». Щоправда, румуни теж створювали для себе моменти, тому Ципуну, який у цьому поєдинку захищав ворота української збірної, подекуди доводилося вступати у гру. Але все-таки українці у завершальній стадії атак виглядали трохи гострішими за суперників. Зокрема, на 10-й хвилині два непоганих моменти мав Зварич, проте йому не вдалося змусити Тоніцу капітулювати. Тим не менш, другий зі згаданих моментів Зварича фактично став «передтечею» голу у виконання збірної України. Це Чернявський вдало завершив розіграш кутового. Цей гол трохи змінив розстановку сил, і тепер румуни були змушені відіграватися. Але склалося враження, що румунські футзалісти були готові до такого розвитку подій. Принаймні, цю версію підтвердив Чіреш, який через кілька хвилин мав непоганий момент, але не зміг його втілити у гол. Тим не менш, на 17-й хвилині Чірешу таки вдалося відзначитися голом, а заодно і зрівняти рахунок у грі.

Нічийний рахунок гри, певною мірою, відображав те, що було на початку другого тайму, коли на майданчику «ФМФ Арени» у Чореску точилася рівна гра. Однак, було зрозуміло, що це – до першої серйозної помилки, яка схилить шальки терезів у будь-який бік. Українці в цьому плані були трохи активнішими, тому вони поступово шукали хорошої нагоди для того, щоб вийти вперед. І така нагода сталася на 27-й хвилині, коли Абакшин зміг отримати пас біля чужих воріт, принагідно вигравши позицію у Мані. А вже потім стався гол у ворота Тоніци. Так рахунок став 2:1 на користь збірної України, яка була зовсім не проти того, щоб збільшити свою перевагу. Однак, розвинути свою перевагу підопічним Олександра Косенка не вдавалося, хоча вони й перевіряли готовність до гри Дикуніце, який після екватору другого тайму вийшов у ворота збірної Румунії. Разом з тим, віддамо належне румунській команді, яка зусиллями того ж таки Чіреша, а також Даніеля Араужо та Іслая намагалася зробити рахунок рівним, проте коли було потрібно, то Ципун діяв у воротах збірної України надійно та бездоганно.    

Наприкінці поєдинку збірна Румунії пішла з п’ятим польовим, і вона змусила українців попрацювати на захист. До того ж, підопічним Олександра Косенка потрібно було грати більш обережно, оскільки вони вже мали у своєму пасиві п’ять командних фолів. Це, звісно, трохи розв’язувало руки румунам, і вони спробували скоротити своє відставання до мінімуму, але Ципун був готовим до цього. Але на 39-й хвилині дуже прикрий автогол від Феліпе Феррейри фактично поставив хрест на сподіваннях румунської збірної бодай би на нічию. Щоправда, підопічні Ендре Качо спробували залишити останнє слово у цій грі за собою, але Ципун нівелював ці спроби.

Таким чином, збірна України здобула другу перемогу на «Турнірі трьох націй» та стала його переможцем. Відповідно, збірні Румунії та Молдови визначать володарів другого та третього місць відповідно.

Румунія – Україна – 1:3
Голи:
 Чіреш (17) – Чернявський (10), Абакшин (27), Пауло Олівейра (39 – автогол)
Румунія: Тоніца (Дінікуца, 30) – Феліпе Олівейра, Маня, Іслай, Хаднадь – Пауло Феррейра, Чіреш, Даніель Араужо, Сассе – Балінт, Карчун, Гавріла.
Україна: Ципун – Чернявський, Шотурма, Корсун, Зварич – Микитюк, Сірий, Лебідь, Абакшин – Малишко, Фаренюк, Мельник, Радевич
Попередження: Даніель Араужо (16), Маня (19), Хаднадь (29) – Зварич (14), Чернявський (33)

Артем ТЕРЕНТЬЄВ, «5х5»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *