Юрій САВЕНКО: “Такі ігри дають можливість проаналізувати наші помилки”

Пряма мова ТОП Футзал

Голкіпер “Урагану” та національної збірної України Юрій Савенко підбив підсумки вересневого навчального тренувального збору команди.

– Юрію, НТЗ в Молдові став першим для національної збірної України після Євро-2022. З якими емоціями та очікуваннями прибув до збірної?
– Так, це перший був збір після довготривалої паузи, емоції лише позитивні. Очікування лише одні – працювати та грати. Хлопці скучили за футзалом, скажу навіть дуже скучили. Та й один за одним, адже ми не бачились вже давно, тому було приємно знову побачитись та поспілкуватись.

– Команда провела насичений тижневий збір. Розкажи, як він проходив.
– Першого дня ми почали з легкого тренування, бо всі після дороги, хтось проводив матчі у своїх клубах. Наступні декілька днів ми працювали у режимі двох тренувань на день. Також було теоретичні заняття, на яких ми продивлялись матчі суперників, обговорювали аспекти нашої гри. І під кінець НТЗ зіграли три поєдинки – спочатку спаринг, а потім вже офіційний турнір.

– Увінчався збір товариським матчем проти господарів та участю у Кубку трьох націй, де Україна стала переможцем. Як оціниш турнір для команди?
– В цілому оцінюю добре, такі ігри їдуть на користь, вони дають можливість проаналізувати наші помилки та хороші дії на майданчику. Щодо самих матчів, то у першій товариській грі проти збірної Молдови було багато моментів, помітно, що команда непогана і якщо порівняти попередню нашу очну зустріч у Запоріжжі, то вони трішки додали + були викликані лідери команди.  

У другому матчі вже у рамках Кубка трьох націй матч завершився з іншим рахунком. Молдовани скористалися нашими помилками, зі свого боку десь і ми не дограли в моментах до кінця, але мені сподобалось, що в нас була хороша результативність в атаці. 

Третій матч зіграли зі збірною Румунії, в якої є декілька легіонерів. Вони безсумнівно додали команді вищого рівня і непогано розігрують п’ятого польового. На цьому турнірі ми спробували награти деякі аспекти та відновити у пам’яті ті, що награвались раніше.

– Попереду старт у європейській кваліфікації чемпіонату світу. Одним з суперників в Основному раунді стануть Нідерланди. Є бажання реваншуватись за Євро-2022?
– Звісно, завжди є бажання взяти реванш, якщо ти програв цій команді колись. 

– А як щодо Косова? Як можеш оцінити цю команду і чи слідкував за їх грою в попередньому етапі?
– Стосовно Косова, то я дивився матч як вони грали з Нідерландами. Команда грала від оборони та очікувала на помилку суперника для контратаки, у них у складі є декілька непоганих гравців. Більш докладніше нам покаже тренерський штаб.

– Які завдання стоять перед командою на майбутній відбір?
– Завдання одне – показувати свій футзал на майданчику, перемагати в кожному матчі та виходити у наступний раунд квалфікації до чемпоінату світу.

– Той факт, що збірна України буде змушена зіграти домашні матчі закордоном якось вплине на команду?
– Було б чудово, якби ми грали вдома – багато вболівальників прийшло б, такі матчі не кожен день проходять. На жаль, це наразі небезпечно  через обстріли та вторгнення росії на нашу землю. Але я сподіваюсь, у Латвії на наші матчі прийдуть багато вболівальників та підтримають нас.

– Твої побажання вболівальникам.
– Хочу побажати нашим вболівальникам мирного неба над головою та вірити в наші ЗСУ. Хочу подякувати всім рятувальникам, медикам та всім, хто допомагає Україні за їх працю, а нашим Збройним Силам за те, що мужньо захищаєте нашу країну та за можливість представляти Україну на міжнародній арені. Слава Україні! Все буде Україна!

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *