“Легіон” з поразки стартував в дебютному чемпіонаті України

Зимові Хокей

Невдалий старт сезону для прикарпатських хокеїстів + ВІДЕО.

Сценарій відкриття сезону в Калуші вийшов ніби вишенька на торті: «Дніпро» поступався у номінально гостьовому матчі 0:3 та 3:4, але наприкінці зустрічі «щуки» включили турбонадув, нанесли 81 кидок по воротах і дотиснули суперника – 7:4. Героєм матчу став новачок «Дніпра» Денис Бородай, який оформив перший хет-трик у сезоні, а лаври антигероя дісталися захиснику Павлу Тарану. Гравець «Легіону» у відповідальній ситуації зіграв дуже брудно і отримав штраф – 5+20 хвилин. «Дніпро» таким подарунком суперників із задоволенням скористався…

«Легіон» (Калуш) – «Дніпро» (Херсон) – 4:7 (3:11:20:4)

Шайби: 1:0 – Луговий (Ромащенко), 2:52. 2:0 – Луговий (Захаров, Ромащенко), 6:50. 3:0 – Ромащенко (Таран), 7:44. 3:1 – Бородай (Гребеник, більш.), 12:49. 3:2 – Д.Попережай (Целогородцев, М.Дворник), 26:51. 3:3 – М.Дворник (Целогородцев), 32:49. 4:3 – Захаров (Ромащенко), 38:59. 4:4 – Целогородцев (Гребеник), 50:30. 4:5 – Д.Попережай (Целогородцев, Гребеник), 55:11. 4:6 – Бородай (Койда, більш.), 55:45. 4:7 – Бородай (більш.), 55:54.

«Легіон»:  В.Попережай; Сірченко – Таран, Кугут – Філімонов, Явний – Крайник, Боднарчук; Луговий – Захаров – Ромащенко, Дурдиєв – Пойманов – Халін, Когут – Кривоножкін – Васильєв, Терешко. Тренер – Альберт Шафіков.

«Дніпро»: Сушак; Бойко – Ратушний, Сичинський – Гребеник, Портной – Д.Гриценко; Д.Попережай – М.Дворник – Целогородцев, Кобильник – Лесніков – Бородай, О.Койда – Тищенко – Ревука, Щербак – Цюра – Олійник. Тренер – Олександр Бобкін.

Арбітри – В.Качан, О.Серебряков; лайнсмени – Ан-й. Кузьминський, А.Береговенко.

Штраф: 39 – 4.

Кидки: 25 (12+9+4) – 81 (27+28+26).

8 жовтня. Калуш. Льодовий палац.

«Легіон» та «Дніпро» не підкачали! Обидві команди, які не проводили товариських та офіційних матчів понад 230 днів, видали справжнє шоу з хвацько закрученим сюжетом та зливою голів.

Інтрига у поєдинку жила від початку і до кінця зустрічі. Навіть тоді, коли калуський “Легіон” буквально приголомшив “щук” у перші хвилини, реалізувавши зусиллями ударної трійки нападу майже всі свої моменти – 3:0!

У те, що «Дніпро» героїчним чином може відігратися, недвозначно натякала розстановка сил на майданчику: херсонський колектив насідав на ворота, мав перевагу у русі та кадровому потенціалі. Зрештою Денис Бородай кистьовим кидком вперше пробив Валентина Попережая, після чого тиск на ворота «Легіону» посилився і на екваторі зустрічі рахунок логічно зрівнявся – 3:3.

Навіть коли екс-гравець «Дніпра» Руслан Ромащенко набрав четверте очко у грі (1+3), допоміг відзначитися титулованому Віктору Захарову, а «Легіону» знову вирватися вперед (4:3), херсонці не випали із сідла і знову виявили характер, відновивши паритет у рахунку – 4:4.

Кульмінація зустрічі настала за п’ять із невеликим хвилин до кінця основного часу. В абсолютно невинній ситуації, коли і без того виснажений  «Легіон» грав на відбій, досвідчений захисник господарів Павло Таран рубанув ключкою в область грудної клітки молодого гравця «Дніпра», за що отримав вилучення до кінця матчу, залишивши свою команду в незавидній ситуації відбиватися в меншості. Наслідки цього штрафу виявилися кошмарними для господарів: підопічні Олександра Бобкіна закинули три шайби за 44 секунди, а Денис Бородай оформив не лише хет-трик, а й умістив у нього рекордні дві шайби за 9 секунд!

«Дніпро» з перемоги стартував у чемпіонатах України вп’яте поспіль (!) і вперше під керівництвом Олександра Бобкіна.

Відеоогляд матчу:

ФХУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *