“Відкриті уроки футболу” завітали у Верховину

Футбол

Верховинщина – один з багатьох районів Прикарпаття, крім Івано-Франківського, Надвірнянського, Калуського, Коломийського та Косівського, який удостоївся цьогоріч провести масовий спортивний захід “Відкриті уроки футболу”. Даний проєкт реалізується Українською асоціацією футболу та міжнародною організацією UEFA Foundation, за підтримки Івано-Франківської обласної та Верховинської районної асоціацій футболу.

9 листопада 144 дитини з трьох місцевих територіальних громад зібралися на “Черемош-Арені” аби оволодіти, хоч мінімально, навичками гри мільйонів. Однією з умов проведення уроку було те, що його “учнями” мали бути діти, які не займаються у футбольних секціях, здобувачі інклюзивної освіти, переселенці тощо. Торкнулася уроку і гендерна рівність: дівчат – не менше 40%.

З вітальним словом до присутніх звернулися голова Верховинської селищної ради Василь Мицканюк, перший заступник голови Івано-Франківської обласної асоціації футболу Тарас Клим, голова Верховинської районної асоціації футболу Іван Шкиндюк, представники місцевих органів влади та відділу освіти. Вони побажали учасникам фестивалю спортивних досягнень, фізичного гарту і впевнених перемог.

Фестиваль розпочався з динамічної розминки. Потім для дітей інструктори проводили різноманітні розважальні футбольні ігри, змагання, конкурси та інші спортивні заходи за принципом – “Спорт для всіх”. Футбольне поле було розділене на 12-ть умовних секторів, у кожному з яких вчителі фізичного виховання, а також рятувальники, психологи почергово займалися зі школярами.

Вони ділилися з дітьми секретами футболу, знайомили з вправами, які допомагають розвинути влучність, швидкість та витривалість. Діти, об’єднані в команди, рухалися із сектора в сектор, де їм пропонували виконати ту чи іншу вправу або залучали до гри.

Гарний настрій футбольного свята підкріплювався музичним супроводом. Діти з радістю брали участь у конкурсах, іграх та виконували різні вправи за командами своїх наставників.

Залишається сподіватись, що години, проведені на спортивному майданчику, не пройдуть даремно і багато хто з дітей вирішить обрати активний та здоровий спосіб життя та долучиться до дружньої футбольної родини.

Прес-служба Верховинської районної асоціації футболу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *