Тарас Лесюк показав хороший результат у стартовій гонці сезону

Біатлон Зимові ТОП

Як виступили українські біатлоністи на дебютній гонці сезону.

Збірна України розпочала новий сезон Кубка світу з біатлону, виступивши у стартовій гонці першого етапу в фінському Контіолагті. Змагання відкривала індивідуальна гонка серед чоловіків.

У цьому сезоні Україна має квоту з п’яти спортсменів. До заявки на першу гонку потрапили Богдан Цимбал, Антон Дудченко, Тарас Лесюк, Денис Насико та Артем Прима. Утім, останній так і не вийшов на старт, зникнувши зі списків напередодні гонки.

Пропускав індивідуальну гонку й капітан чоловічої команди Дмитро Підручний. У коментарі Суспільне Спорт біатлоніст пояснив, що його досі турбує травма коліна. “Зараз не зовсім готовий до такої важкої гонки, – сказав Підручний. – Можливо, на наступні поставлять, якщо буду краще готовий”.

Першим серед українців стартував Богдан Цимбал. Спортсмен схибив на першій стрільбі лежачи та провів чисті два наступні вогневі рубежі, проте завершив ще однією помилкою на стрільбі стоячи.

Один із лідерів команди Антон Дудченко, який вийшов на трасу другим, заробив по штрафній хвилині на обох лежках та загалом не закрив три мішені. Що Дудченко, що Цимбал у підсумку програли лідерам понад чотири хвилини та завершили гонку на 30-му й 31-му місцях відповідно.

Третім з української команди виходив Тарас Лесюк. Біатлоніст чисто пройшов обидві стрільби лежачи, але припустився по помилці на стійках та в підсумку програв понад п’ять хвилин.

Останнім стартував Денис Насико. Українець так само вдало подолав стрільбу лежачи, але на другому вогневому рубежі став першим з команди, хто не закрив одразу дві мішені. Загалом біатлоніст мав три хиби та фінішував поза топ-60 із майже семихвилинним відставанням.

Тим часом перше “золото” сезону завоював чинний віцечемпіон Олімпійських ігор у масстарті, швед Мартін Понсілуома, який уперше в кар’єрі виборов особистий титул на етапі Кубка світу.

Високі шанси на перемогу мав і норвежець Штурла Леґрейд, який безпомилково пройшов перші три стрільби, проте на останній стійці олімпійський чемпіон втратив дві хвилини та перекреслив собі шанси на боротьбу за медалі. Він посів шосте місце.

“Срібло” завоював норвежець Ніклас Гартвеґ, який продемонстрував бездоганну стрільбу на всіх вогневих рубежах та здобув дебютну медаль на такому рівні. Трійку призерів закрив німець Давид Цобель, який так само фінішував із нулем та вперше виграв особисту медаль Кубка світу.

П’ятиразовий олімпійський чемпіон, норвежець Йоганнес Бьо, та чинний володар Великого кришталевого глобуса, француз Кантен Фійон Має, завершили гонку поза топ-10: 12-те й 15-те місця відповідно.

Кубок світу 2022/23. Контіолагті (Фінляндія). Чоловіки, індивідуальна гонка

  1. Мартін Понсілуома (Швеція, 0+1+0+) 49:36.5
  2. Ніклас Гартвеґ (Швейцарія, 0+0+0+0) +37.2
  3. Давид Цобель (Німеччина, 0+0+0+0) +59.3
  4. Роман Реєс (Німеччина, 0+0+1+0) +1:00.9
  5. Себастьян Самуельссон (Швеція, 0+1+0+0) +1:02.8
  6. Штурла Леґрейд (Норвегія, 0+0+0+2) +1:23.4

  • 30. Антон Дудченко (Україна, 1+0+1+1) +4:17:8
  • 31. Богдан Цимбал (Україна, 1+0+0+1) +4:31.5
  • 40. Тарас Лесюк (Україна, 0+1+0+1) +5:02.2
  • 64. Денис Насико (Україна, 0+2+0+1) +6:53.4

СУСПІЛЬНЕ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *