Голкіпер “Легіона” отримав виклик в збірну України U-20

Зимові ТОП Хокей

Молодіжна збірна України з хокею до 20-ти років розпочинає підготовку до чемпіонату світу в дивізіоні 1В (11-17 грудня 2022 року), який відбуватиметься в польському місті Битом.

Суперниками українців будуть збірні ЕстоніїІталії, Південної Кореї, Польщі та Японії. Під керівництвом Олександра Бобкіна, Руслана Борисенка та Олександра Федорова наша команда побореться за єдину путівку в другий за силами ешелон світового хокею – дивізіон 1А.

На заключний навчально-тренувальний збір, який відбудеться на початку грудня у Польщі, тренерський штаб викликав 27 виконавців. Зазначимо, що титульний вік хокеїстів на ЧС-2022 – це гравці 2003 р.н., але українська збірна залучила до складу доволі виконавців – 2004 р.н., серед яких яскраві бомбардири Микита Сидоренко та Ілля Дубський. Також у складі молодіжної команди Олександра Бобкіна чимало легіонерів з Північної Америки та Європи, а лідерами «молодіжки» рахуються 19-річні Данило Коржелецький із канадського «Бкурс Бандітс» та Данило Трахт із фінського «Лукко» U20, котрий вже викликався до лав національної збірної України і навіть відзначився закинутою шайбою на турнірі в Будапешті.

Цікаво, що з чемпіонату України до «молодіжки» викликано п’ятьох виконавців із чотирьох клубів: «Дніпра», «Сокола», «Кременчука» та «Легіону»: це – воротарі Олексій Аріпов, Савва Сердюк, захисник Артем Портной, нападники Тимофій Савицький та Давід Сібілевич. Наймолодші гравці цього виклику – 17-річні Аріпов та нападник Нікіта Зозуля (обидва – 2005 р.н.)

Розширений склад збірної України (U20)

Воротарі: Олексій Аріпов («Легіон»), Гліб Арцатбанов («Спарта» U20, Чехія), Савва Сердюк («Сокіл»).

Захисники: Павло Атаманчук («Штеірмарк» U20, Австрія), Федір Бабенко («Берані Злін» U20, Чехія), Володимир Волков («Слован» U20, Словакія), Олексій Дахновський (Corpus Christi IceRays, NAHL, США), Арсеній Кісельов («Хернінг» U20, Данія), Артем Портной («Дніпро»), Владислав Сушков («Ейсадлер Дортмунд», Німеччина), Володимир Трошкін («Серветт-Женева» U20, Швейцарія), Іван Шамардін (Німеччина).

 Нападники: Нікіта Бєлік (Cushing Academy, USHS-Prep, США), Артем Грабовецький («Спарта» U20, Чехія), Ілля Дубський («Мангейм», U20, Німеччина), Нікіта Зозуля (Corpus Christi IceRays, NAHL, США), Михайло Ковальчук («Унія» U20, Польща), Данило Коржилецький (Danbury Jr. Hat Tricks, NAHL, США), Михайло Красножон («Кошице» U20, Словаччина), Богдан Панасенко (Danbury Jr. Hat Tricks, NAHL, США), Тимофій Савицький, Давід Сібілевич (обидва – «Кременчук»), Станіслав Садовіков («Берані Злін» U20, Чехія), Микита Сидоренко («Динамо-Пардубіце» U20, Чехія), Данило Трахт («Лукко» U20, Фінляндія), Данило Царковський («Енергія», Литва).

Додамо, що до початку ЧС-2022 в рамках збору українці зіграють два товариські матчі у місті Ополе 6-7 грудня проти молодіжної збірної Польщі (U20), після яких тренерський штаб «синьо-жовтих» оголосить остаточний склад на світовий форум.

Календар матчів збірної України (U20) на чемпіонаті світу в дивізіоні 1В

11 грудня, неділя. 21:00 Італія – Україна

12 грудня, понеділок. 17:30 Польща – Україна

14 грудня, середа. 21:00 Україна – Естонія

16 грудня, п’ятниця. 21:00 Україна – Корея

17 грудня, субота. 21:00 Японія – Україна

ФХУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *