Іван Легкий: “У моїй групі є достатньо дітей із різних міст України і вони добре спілкуються з місцевими гравцями”

Пряма мова Футбол

13 матчів, з яких здобули 8 перемог, в одному поєдинку розписали мирову та зазнали 4 поразки. Саме така ігрова статистика вихованців ФА Прикарпаття 2010 р.н.

Для того, аби більш детально пригадати першу половину сезону пресслужба ФА Прикарпаття поспілкувалась з наставником “зелено-жовтих” вікової категорії U-13 Іваном Легким.

1. Ваша вікова категорія єдина, яка, незважаючи на повномасштабне вторгнення росії, розпочала тренувальний процес у звичний час. Пригадайте перше заняття з юними футболістами.

  З відпустки ми вийшли на початку серпня, було видно, що хлопці скучили за футболом, тренуваннями та спілкуванням один з одним. Занять у школі тоді ще не було, тому на тренуваннях була велика кількість дітей і кожен був готовий інтенсивно тренуватися, що звичайно приємно бачити тренеру.

2. Тренування доводилось проводити у перерві між сиренами. Якою була атмосфера в укритті?

  Звичайно, що бували випадки, коли повітряна тривога розпочиналась у момент тренування, тоді ми залишали весь інвентар на полі і йшли в сховище поблизу. Хлопці, як правило, встигали забігти в роздягальню, щоб взяти мобільний телефон. З моїх спостережень діти не переймалися через повітряну тривогу. У сховищі хлопці, як правило, грали ігри на гаджетах, гортали соціальні мережі та відстежували карту повітряних тривог з надією, що буде відбій і тренування буде продовжено, або принаймні залишиться час, щоб пограти футбол.

3. До тренувань долучались і юні футболісти з інших регіонів України, які були змушені покинути свої рідні домівки через війну. Як вливались в колектив?

  Я думаю як і будь-якій людині на новому місці спочатку трохи важко, але мені здається, що діти у цьому плані пристосовуються швидше. У них багато спільних інтересів тому, так би мовити, акліматизація проходить швидше. У моїй групі є достатньо дітей із різних міст України і вони добре спілкуються з місцевими гравцями.

4. Коли розпочались товариські ігри, та які настанови давали вихованцям на перший матч сезону?

Першу товариську гру ми провели 13 серпня проти СДЮСШОР Прикарпаття, і програли 1:0. По самій структурі гри мені було важко щось вимагати від дітей, оскільки по ми тренувалися разом тільки 2 тижні. Те що я міг від них вимагати, це показати свої вміння на футбольному полі та правильно розташовуватись при стандартах: як в обороні, так і в атаці.

5. Офіційні ігри чемпіонату ДЮФЛІФО розпочались з жовтня. Хто став найпринциповішим суперником?

Я думаю, що ні для кого не секрет, що найпринциповіші матчі в нас проти інших футбольних шкіл нашого міста. На жаль, в нашій групі команди з нашого міста представлені старшими віковими категоріями, тому наразі важко нам нав’язати хорошу боротьбу. Хоча це є хорошим підготовчим етапом для дітей, оскільки з наступного року хлопці будуть брати участь в чемпіонаті ДЮФЛУ.

6. Деякі з ваших вихованців мали змогу долучитись до участі у турнірах зі старшою віковою групою. Як себе проявляли?

 Дехто з хлопців був заявлений за 2009 рік у Відкритому кубку м. Львів та в Зимовому Кубку ДЮФЛУ. Футболісти отримували достатню кількість хвилин на футбольному полі за старшу вікову категорію, що також є дуже добре для здобуття футбольних навичок. Виокремлювати когось одного не стану, всі хлопці молодці, але вони мають розуміти, що попереду в них ще дуже багато важкої праці на футбольному полі.

7. Якими ще турнірами запам‘ятався цей рік?

Брали участь у триденному турнірі у Яремче, де були зібрані хороші команди. На жаль, в трійку призерів ми потрапити не змогли (зайняли 4 місце), проте хлопці отримали хороший досвід, тому турніром ми були задоволені.

8. Окрім досягнень з вихованцями, знаємо, що маєте і власні. Яких нових навичок здобули у цьому році?

 Ми з тренерами Академії вивчились і здобули категорію C UEFA, також мали змогу послухати декілька раз і побачити відкрите тренування Романа Йосиповича Григорчука, що також є прекрасним досвідом для тренерів академії. Насамкінець хочу подякувати ЗСУ та всім волонтерам за можливість тренуватися та розвиватися!

9. Попереду відпустка. Коли відновите тренування і як будете підтримувати зв‘язок з вихованцями під час канікул?

  Коли йдемо у відпустку ще точно не знаю. А збиратися будемо в середині січня. На час зимових канікул попрошу вихованців, щоб на свята забули про футбол і займалися якимись іншими видами діяльності.

ФА “Прикарпаття”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *