Олег Сосєнков: “Схиляєм голови перед нашими захисниками та захисницями, які боронять нашу державу від російських окупантів”

Пряма мова Футбол

Головний тренер болехівських «Карпат» Олег Сосєнков в інтерв’ю поділився враженнями від виступів команди у першій половині сезону та підбив підсумки першого кола.

– З моменту затвердження вас у ролі головного тренера «Карпат» минуло рівно пів року. Як воно – бути керманичем команди яка виступає у Першості області?

– В першу чергу, хотів би подякувати Міськіву Василю Омеляновичу, саме він порекомендував мене керівництву клубу, готувати команду до першості Івано-Франківської області. Він людина з великої букви, я в своєму житті таких людей досі не зустрічав. Завжди кажуть, що з боку спостерігати за матчем набагато важче, ніж безпосередньо приймати участь в ньому, і це чиста правда.

– Увесь період роботи головним тренером команди проходить в умовах війни. Терпіння та сил вистачає?

– Так, ми схиляєм голови перед нашими захисниками та захисницями, які боронять нашу державу від російських окупантів. В свою чергу робимо маленьку справу, для наших вболівальників, які завжди можуть прийти та повболівати за свою улюблену команду. Слава ЗСУ, Слава Героям, Слава Україні!

– Влітку, коли обговорювалося питання про проведення чергового чемпіонату «Першості області», думки футбольних людей розділилися: одні вважали, що потрібно грати, а інші віддавали ідею сумніву з міркувань безпеки. До чого схилялися в «Карпатах»?

– Так, насправді думки розділилися, щодо проведення чемпіонату. Звичайно, ми хотіли грати і думаю не тільки ми. Вважаю, ключовою стала позиція президента країни, який чітко та твердо сказав грати та продовжувати жити, незважаючи ні на що, звичайно з дотриманням всіх заходів безпеки, і ми повністю в цьому його підтримуємо.

– Велика кількість вболівальників та людей які добре розбираються у футболі, вважають, що піти на зимові канікули на сьомому місці для команди, яка стабільно виступає на «Першість області» та з кожним роком демонструє прогрес, дуже поганий показник. Ви такої ж думки?

– Щодо позиції команди в турнірній таблиці, я повністю з ними погоджуюсь. Але ж не варто й забувати матчі, які ми проводили на дуже пристойному рівні. Повірте, на кожен матч команда виходила в бойовому настрої і завжди хотіла перемогти. Але існують такі фактори, коли саме ключові гравці, по тій чи іншій причині, не змогли бути присутніми в тих матчах, де ми втрачали очки. Нажаль, на такому рівні, це поширена проблема в командах. Хлопці працюють на роботах і не завжди їм получалось бути з командою. На мою думку, саме це для нас стало визначальним фактором недобору важливих для нас пунктів. Коли «Карпати» проводили матч в повному бойовому складі, ми не втратили жодного очка.

– У матчах на виїзді ваша команда набрала тільки п’ять очок. Чи турбує цей показник вас, як тренера, найбільше?

– Саме у виїзних матчах було найважче набирати залікові бали. Завжди чогось не вистачало. Тай грали ми проти команд, які досить добре себе показали по першій половині чемпіонату. Нам потрібно працювати більше в плані психології, щоб демонструвати впевненість, незважаючи дома ми граєм чи на виїзді.

– У матчах, які проходили на домашній арені, вашим підопічним не вдалося набрати залікових балів тільки у матчі з «Галичем», які донедавна йшли в чемпіонаті без жодної поразки. Отже, «Центральний» стадіон для команди фартовий?

– Не думаю, що це якась фартовість, просто грати в рідних стінах, перед своїми вболівальниками завжди легше. Коли трибуни тебе женуть вперед, в тебе нема іншого виходу, як повністю викластись, та будь-якою ціною досягти бажаного результату.

– Скільки очок, на вашу думку, недорахувалися «Карпати» у ході осінньої частини чемпіонату?

– Ми могли розраховувати на кращий результат у Бурштині з місцевою командою, та справжня катастрофа в нас вийшла у домашньому матчі з «Ліцей-Вікторією», де ми наприкінці гри втратили перемогу. А якщо взагальному, то на мою суб’єктивну думку, повністю нас переграла тільки одна команда – «Яструб» (Поляниця), у всіх решта матчах, ми могли сміло розраховувати на позитивний результат.

– Найкращим бомбардиром за підсумками першого кола є молодий нападник Ігор Дарвай, на рахунку якого 6 забитих м’ячів в усіх турнірах. Чи очікували ви на такий прорив від новачка команди? Адже серед футболістів групи атаки є більш досвідченіші гравці.

– Якщо серйозно, то кожен з них провів досить впевнений відрізок чемпіонату. Дуже прикро, що Петрушка Олег, відзначившись в першому турі, травмувався та вибув до кінця першої половини сезону, нам дуже його не вистачало. Щодо Матуляка, то немає сумнівів, що це наш лідер в атаці, але якраз фактор роботи не дозволяв йому завжди бути з нами. Вігак Роман та Віталій Сокирко це наша рушійна сила, мозок команди, та лідери саме центру поля, які за підсумками першого кола, вкотре довели, що на цих людей можна розраховувати завжди. Щодо Ігора мені дуже приємно, що саме він став кращим бомбардиром команди першого кола, бо саме на тій позиції він почуває себе найкомфортніше та найвпевненіше, йому подобається грати саме впереді. Впевнений, що це не останні його голи в цьому чемпіонаті.

– Кого з футболістів вболівальники можуть більше не побачити у складі «Карпат» у весняній частині сезону?

– До весняної частини сезону ще дуже далеко і не варто щось прогнозувати. Але одне я можу сказати точно, що кожного з них я буду радий бачити на першому тренуванні, після зимової перерви.

– Чого очікувати від команди в другому колі та які амбіції ставитимуться перед хлопцями до завершення чемпіонату?

– Перш за все, ми повинні зберегти повністю склад команди, добре пройти підготовку до початку другого кола чемпіонату і тільки тоді можна говорити про якісь наші амбіції. В першу чергу, ми повинні виходити та перемагати в кожному матчі і не дивитись у турнірну таблицю. Я переконаний, «Карпати» знаходяться не на своєму місці, і хлопці зроблять все можливе, щоб цей чемпіонат для нас всіх став успішним.

– На цьому наше інтерв’ю, дійшло до свого завершення. Що ви хотіли б побажати на останок гравцям, вболівальникам, прихильникам та просто людям, які мають хоча б маленьке відношення до нашої команди?

– Найперше, хочу побажати нам всім перемоги у цій клятій війні, та щоб всі наші хлопці повернулися у свої родини. Також привітати всіх нас з прийдешніми святами, та побажати нам всього найкращого у Новому 2023 році. Слава Україні!

ФК “Карпати” (Болехів)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *