Артур Микитишин: “Зараз не час святкувати, коли в Україні йде війна, коли наші ЗСУ гонять рашистську нечисть з країни”

Пряма мова Футбол

Півзахисник криворізького «Кривбасу» Артур Микитишин розповів про перше півріччя у виконанні команди. 19-річний талановитий хавбек приєднався до червоно-білих по ходу чемпіонату.

– Артуре, підсумуй перше півріччя для «Кривбасу».

– Думаю, що перше коло пройшло для нас в цілому добре. «Кривбас» зумів закріпитись у середині таблиці. Набрали важливі очки в кінцівці. Так, спочатку нам було важко адаптуватись в УПЛ, але ми це зробили. Вважаю, у нашої команди великий потенціал для подальших звершень.

– Яку оцінку по 10-бальній шкалі ти б поставив нашій команді за перше коло?

– Десять з десяти. Тому що ми граємо у сучасний футбол. Контролюємо мʼяча, намагаємось володіти ініціативою всі 90 хвилин, не дивлячись на результат.

– 27 серпня ти забивав «Кривбасу» U-19 у першості U-19 за «Шахтар», а вже за місяць став гравцем червоно-білих. Згадай, як здійснився перехід? 

– Було рядове тренування, після його закінчення дізнався від агента, що є хороший варіант з «Кривбасом». Зізнаюсь, це було неочікувано для мене, але дуже приємно. Радий, що приєднався до червоно-білих.

– Чи встиг стати своїм у колективі за ці три місяці та як пройшла адаптація?

– Так, все гаразд. Коли я прийшов у команду, всі мене добре прийняли. Поступово знайомився із хлопцями все ближче, звикав до вимог Юрія Вернидуба. Наразі я відчуваю себе своїм у «Кривбасі». У нас класний колектив. З усіма здружився, але поза полем частіше спілкуюсь із однолітками: Назаром Волошиним та Денисом Шевченком.

Ми знайомі вже довгий час. З Денисом разом грали за молодіжку «Шахтаря», а з Назаром – за збірну України.

– На зимових канікулах ти нещодавно одружився. Розкажи як пройшло весілля та як поздоровила команда?

– Це дуже важливий момент у моєму житті. Все пройшло чудово. Зараз не час святкувати, коли в Україні йде війна, коли наші ЗСУ гонять рашистську нечисть з країни. Тому посиділи по-сімейному, у близькому колі друзів. Команда поздоровила, було дуже приємно.

– Як проводиш відпустку?

– Все добре, за планом. Є можливість провести час з близькими людьми. Але, звісно, не забуваю про тренування, щоб підійти до старту зборів у хорошій формі.

– У осінній частині сезону ти провів 11 матчів, відзначившись одним асистом. Як оціниш свою гру?

– Думаю, завжди можна грати краще. Все залежить від тебе самого, твого старання на тренуваннях. А оцінюють нехай вболівальники, експерти. Моя справа – грати та приносити «Кривбасу» користь.

– На початку листопада тебе було вперше викликано до збірної України U-21. Але дебют через щільний графік «Кривбасу» довелось відкласти.

– Прекрасно розумів, що у команди був нелегкий час, кожна гра – на вагу золота. Тому дебютую пізніше, не проблема. Головне, продовжувати сумлінно працювати.

– Юрій Вернидуб у одному з інтервʼю сказав, головне, що чемпіонат України проводиться й це піднімає настрій. Погоджуєшся із наставником?

– Звісно! Це важливо для нашої країни, для наших людей. Ворог, певно, думав, що ми слабкі духом. Але час показав, що слабкий саме він, а українці – незламна нація. Слава Україні!

Пресслужба ФК «Кривбас» Кривий Ріг

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *