Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Польща, Кіпр, Франція

Футбол

Продовжуємо підбивати підсумки виступів прикарпатських профі у першій частині сезону 2022/23.

Олександр Романчук (ФК “Дебрецен” Угорщина)
10 матчів в лізі, 1 матч в кубку (1 вилучення)


Влітку новий кар’єрний виклик для себе прийняв захисник з Коломийщини Олександр Романчук, ставши гравцем середняка чемпіонату Угорщини ФК “Дебрецен”. У новій команді Олександр доволі добре розпочав сезон, граючи у стартовому складі, та прикра травма стегна не дозволила пройти перше півріччя сезону на одному диханні. В цілому ж Романчук зіграв 11 матчів в осінній частині сезону і напрацював на вилучення у кубковому матчі проти ФК “Дабаш”. “Дебрецен” за підсумком футбольної осені посідає сьому позицію чемпіонату і навесні продовжить боротьбу за єврокубки.

Марина Погрібняк (“Погонь” Тчев, Польща)
4 матчі в лізі


Разом з “Погонню” дебютувала у польській Екстралізі і прикарпатська нападниця Марина Погрібняк. Марина у складі “погонянок” відіграла скромних чотири матчі, з’являючись на полі з-під заміни. “Погонь” за підсумком першої частини сезону йде на одинадцятій позиції і навесні спробує зберегти прописку в елітному дивізіоні жіночого футболу Польщі.

Ігор Худобяк (“Етнікос” Ахна, Кіпр)
11 матчів в лізі (4 попередження)


Доволі контрастною видалась осіння частина сезону для Ігоря Худобяка. Його “Етнікос” вдало стартувавши (3 перемоги у трьох матчах), згодом потрапив у піке (4 матчі без перемог). А от на фініші першої частини сезону команда видала п’ятиматчеву серію перемог і зустрічатиме Новий рік на третій сходинці турнірної таблиці першого дивізіону та буде одним з претендентів на підвищення у класі. Худік вже традиційно на провідних ролях у кіпрській команді – всього відіграв 11 матчів, в яких отримав 4 попередження.

Катерина Боклач (“Хаяса” Гюмрі, Вірменія / ФК “Ґренобль” Франція)
2 матчі в Лізі чемпіонів УЄФА / 7 матчів в лізі (3 матчі на “нуль”), 1 матч в кубку (1 матч на “нуль”)


У двох клубах протягом першої частини сезону встигла пограти голкіперка Катерина Боклач. Спочатку гравчиня дебютувала у Лізі чемпіонів УЄФА у складі вірменського клубу “Хаяса”, візігравши два матчі Попереднього раунду турніру. Втім, після того як клуб з Гюмрі припинив участь в турнірі перебралась до клубу другого дивізону чемпіонату Франції ФК “Ґренобль”. У складі француженок Катерина одразу стала основною голкіперкою, зігравши у восьми матчах сезону, у чотирьох з яких залишала свої ворота недоторканними. “Ґренобль” наразі є середняком Ліги 2 – в активі команди 13 залікових пунктів та шоста позиція таблиці.

Читайте також:
Наші профі. Підсумки сезону: Литва, Грузія, США
Наші профі. Підсумки півріччя: Юнацька ліга УПЛ

1 thought on “Наші профі. Підсумки півріччя: Угорщина, Польща, Кіпр, Франція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *