Ігор Кріль: “До тренувань плануємо повернутися орієнтовно у другій половині січня”

Пряма мова Футбол

Пресслужба ФА Прикарпаття продовжує підсумовувати першу половину сезону 2022/2023. У минулому році вихованці ФА Прикарпаття вікової категорії U-14 провели 21 матч. У цих іграх «зелено-жовті» здобули 12 перемог та зазнали 6 поразок, в інших 3 поєдинках – розписали мирову із суперником.

Аби пригадати найважливіші моменти 2022-го ми поспілкувались із наставником гравців Академії Прикарпаття 2009 р.н. Ігорем Крілем. Інтерв’ю з тренером читайте далі.

1. Через повномасштабне вторгнення росії тренувальний процес довелось перервати приблизно на місяць. Чи важко було хлопцям повертатись до занять?

За цей час вимушеної перерви діти, звичайно, скучили за футболом, тому з великою радістю повернулися до тренувань. Однак, у повному складі свою команду я не побачив. Дехто із юнаків разом із сім’єю виїхали за кордон. Повернулись до нас уже у вересні.

2. З березня до тренувань долучались і спортсмени з інших міст, які були змушені покинути свої домівки. Як з ними працювалось та чи залишився хтось у команді?

Як тільки ми відновили тренування, до нас розпочали приходити близько півсотні футболістів різного віку та рівня підготовки. Тренери Академії розділяли їх на групи для ще більшої ефективності тренувального процесу. Так, до нас долучались юні футболісти з Ізюму, Харкова, Маріуполя, Херсона, Запоріжжя та Києва. Також разом з хлопцями тренувалися дві футболістки з Києва та Харкова. Діти приходили вмотивовані та з великим бажанням до тренувань. Наразі, кольори команди представляють два футболісти з Херсону: Назар Бузак та Гліб Щербаков.

3. Сезон розпочинали з благодійних турнірів. Яким було завдання на ці матчі?

Участь у благодійних турнірах забезпечила таку важливу у футболі ігрову практику. Перший турнір, у якому взяли участь, – пам’яті Богдана Дебенка, у якому наша команда здобула перемогу та зайняла перше місце. Окрім позитивних емоцій, це додало й юним футболістам впевненості у своїх силах. Також, разом із вихованцями Академії 2008 р.н. ми брали участь у турнірах, що відбувались у Рогатині та Коломиї.

4. Згодом заявились і на офіційні чемпіонати. Боролись за очки одразу на 3 змаганнях? Що можете виокремити у кожному із них?

Так, ми боролись у двох обласних турнірах – Івано-Франківська та Львова, а також у Зимовому Кубку ДЮФЛУ. У чемпіонаті Львівської області ми зайняли 1 місце у своїй групі. Та у матчі за “бронзу” ми, на жаль, програли. Особливістю цього турніру було те, що всі матчі ми проводили у Львівській області. У кубку ДЮФЛУ ми зайняли 5 місце. Турнір був цікавий, у ньому приймали участь суперники, які грають в Еліт-лізі: ФА Тернопіль, СДЮШОР Прикарпаття. А от у чемпіонаті ДЮФЛІФО ми займаємо 2 місце, але у нас є 2 гри у запасі. На цьому турнірі ми пробували награвати наших вихованців на інших ігрових позиціях.

5. Разом із іншими тренерами ФА Прикарпаття зуміли успішно скласти екзамен на категорію «С» Ліцензії УЄФА. Що найважливіше виокремили для себе під час навчання?

Навчання на категорію «С» диплому УЄФА збагатило не лише новими теоретичними знаннями, але й сучасними практичними методами підготовки юних футболістів. Впродовж курсу ми мали можливість прослухати цікаві лекції від провідних спеціалістів. Також знаково, що другу сесію та практичні заняття проводили в Івано-Франківську з Валерієм Васильовичем Золотухіним.

6. Зараз ФА Прикарпаття у відпустці. Коли повертаєтесь до тренувань?

Після важкого року та насиченого іграми сезону, футболістам потрібен відпочинок та час на відновлення.  Тому до тренувань плануємо повернутися орієнтовно у другій половині січня.

7. Наприкінці січня планується відбір до Академії Прикарпаття. Футболісти з якими якостями могли б підсилити вашу команду у міжсезонні?

На відборі нас насамперед цікавлять футболісти зі швидкістю та ігровим мисленням на полі. Традиційно, учасники відбору матимуть змогу проявити себе у декількох видах тестувань. Проте, особливу увагу все ж таки звертаємо на дії хлопців під час тренувального матчу.

ФА Прикарпаття

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *