“Ураган” розгромив “Енергію” у перенесеній грі (+ ВІДЕО)

Футзал

“Дракони” сильніші в “енергетичному” дербі.

З ким старий рік завершиш, з тим новий і розпочнеш – саме так можна охарактеризувати два поспіль “енергетичні” дербі між франківським “Ураганом” та львівською “Енергією” у Vbet Екстра-лізі. Минулого тижня суперники зіграли в Івано-Франківську, натомість вчорашній поєдинок приймала вже Боско-Арена у Львові. Одразу скажемо, що в заявках обох команд у порівнянні з минулим протистоянням відбулись точкові кадрові зміни. В “драконів” повернувся до гри Назар Швед, тоді як Даниіл Абакшин опинився поза заявкою. Натомість в господарів зіграли наддосвідчені Степан Струк і Тарас Кузь, які участі у франківському матчі не брали.

Господарі дещо краще увійшли у гру, створивши вже на першій хвилині дві небезпечні нагоди. Та в обох випадках з ударами “енергетиків” Радевича та Марциняка впорався Савенко. Витримавши стартовий натиск львів’ян, “дракони” поступово відвойовували ініціативу і перший небезпечний момент створив Моспан, пробивши у гокліпера. Далі двічі на ударній позиції опинявся Корсун – спочатку його удар потягнув страж воріт, а згодом м’яч пролетів повз дальну стійку. Франківці не збавляли обертів – супершанс відкрити лік голам у матчі втратив Михайло Грицина, що з близької відстані влучив у каркас воріт, а Войтович потягнув удар Корсуна. Все ж на 17-ій хвилині гості досягли свого. Микитюк, поклавши двох суперників на паркет, пасом знайшов вільного Миколу Грицину, що в дотик переправив “круглого” точно в ціль – 0:1. За мінімальної переваги гостей суперники пішли на перерву.

Феєричним видався старт другої половини для “Урагану”. Вже на 5-ій (!) секунді Фаренюк завершив зразкову комбінацію “драконів” – 0:2. За три хвилини Михайло Грицина проголомшив колишню команду, замкнувши передачу від Микитюка – 0:3. Майже одразу тренерський штаб “Енергії” взяв тайм-аут і спробував привести до тями своїх підопічних. Хвилинна перерва пішла на користь господарям – Пелех та Цілик пробивали з дальної дистанції, та безуспішно. А от відповідь гостей була результативною. Моспан перехопив неоковирну поперечну передачу і реалізував вихід віч-на-віч з голкіпером, тоді як Микитюк з близької відстані пробив під поперечку – 0:5. “Енергія” будь-що намагалась сквитати бодай один м’яч, тож Войтович почав підключатись до гри у статусі п’ятого польового. Втім, чи не перше таке підключення завершилось перехопленням від Миколи Грицини, що ударом з власної половини майданчика вразив порожні ворота – 0:6! Залишок ігрового часу більше в атаці провели господарі, та цього дня Савенко був на висоті і записав до свого активу ще один “сухий” матч в потчоному сезоні.

“Енергія” Львів – “Ураган” Івано-Франківськ – 0:6 (0:1)
Голи:
 Мик. Грицина (17, 32), Фаренюк (21), Мих. Грицина (23), Моспан (28), Микитюк (31)
“Енергія”: Войтович (в) (Морикишка, 32) – Буньо, Легендзевич, Марциняк, Радевич – Малишко, Струк, Цілик, Зварич, Квасній, Кузь (к), Пелех – Пітуля (в). Головний тренер: Валерій Легчанов.
“Ураган”: Савенко (в) – Корсун, Швед, Шотурма, Фаренюк – Микитюк (к), Мик. Грицина, Моспан, Мих. Грицина – Масевич, Терентьєв, Дичук, Запорожан – Хомяк (в). Головний тренер: Максим Павленко.
Попередження: Марциняк (24), Легендзевич (29)

Відеоогляд матчу:

Пресслужба НФК “Ураган”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *