Тренер головної жіночої збірної: «Війна в Україні негативно повпливала на результати чемпіонату»

Баскетбол

За місяць на головну жіночу збірну з баскетболу очікують остаточні матчі відбору на Євробаскет-2023. Звісно, нашій команді, як і всім іншим, у цих іграх потрібна лише перемога. На виграш збірної дуже розраховують і ті, хто планує робити ставки на сайті gg.bet/uk-ua/basketball та заробляти гроші. Зараз це може зробити кожен охочий, просто перейшовши за посиланням та уклавши парі.

А тим часом Срджан Радулович озвучив, на що він та дівчата налаштовані в прийдешньому році:

– Після матчів у листопаді пройшло чимало часу. Аналізуючи їх, які ви можете назвати причини поразки команди в тих іграх?
– Перш за все, і це зрозуміло, на результати ігор вплинула війна в нашій країні. Тому що через лихі події погіршилася форма, настрій та гра наших спортсменок.

У 2022-му ми мали неймовірно сильний чемпіонат. Більша частина гравців представляли українську Суперлігу. Всі були в чудовій формі. Проте після початку бойових дій на території України, ми отримали зовсім іншу баскетбольну картину.

Ще однією суттєвою причиною поразки я вважаю серйозну травму Ягупової.

Аліна не мала змоги тренуватися до змагань протягом двох тижнів, а перед першою грою у неї було лише 2 тренування. Це дуже мало, тому такий результат.

Я ні в якому разі, ні в чому не виню дівчат. Вони всі великі молодці, тому що викладалися по максимуму. Проте слід визнати, що суперниці того дня були сильнішими.

Це спорт. Це змагання. Звісно, завжди можна зробити більше, зіграти краще, але не можна недооцінювати нинішню ситуацію в нашій країні та моральний стан спортсменок.

– У лютому збірна України гратиме завершальні матчі відбору на Євробаскет-2023. Як ви налаштовані на ці ігри?
– Звичайно, ми налаштовані тільки на перемогу, але усвідомлюємо, що в цих матчах ми маємо викластися на максимум. Будемо дивитися, в якому стані дівчата, яким буде склад. Зазначу, що Вікторія Шматова, на жаль, була травмована. Але повторюсь, що ми будемо грати на перемогу та ніяк інакше.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *